Verkkovirtaan kytketty palovaroitin

Vuonna 2010 ja sen jälkeen valmistuneissa VAV:n kiinteistöissä on kaikissa asunnoissa valmiiksi verkkovirtaan kytketyt palovaroittimet. Jos et ole varma oman asuintalosi valmistumisvuodesta, voit tarkistaa asian VAV:n talosivuilta. Verkkovirtaan kytketyissä palovaroittimissa on kuitenkin myös paristo, joka varmistaa varoittimen toiminnan sähkön katketessa. Aivan kuten tavanomaisissa palovaroittimissa, asukkaan tulee itse vaihtaa paristo ja testata säännöllisesti palovaroittimen toimivuus.

Verkkovirtapalovaroittimessa on testinappi, jotta painamalla voi kokeilla, toimiiko varoittimen hälytysääni. Tämä testi on hyvä tehdä kerran kuukaudessa. Toisin kuin erillisessä palovaroittimessa verkkovirtaan kytketyn varoittimen paristo kestää yleensä useamman vuoden. Kun paristo alkaa loppua, palovaroitin ilmoittaa asiasta toistuvalla merkkiäänellä.

Koska palovaroitin on verkkovirrassa, tulee verkkovirta kytkeä pois päältä ennen kuin paristo vaihdetaan. Alla ovat tarkemmat kuvalliset ohjeet pariston vaihtamiseen verkkovirtavaroittimissa.

Käännä asunnon sähköpääkytkin pois päältä, tai käännä johdonsuojakytkintä, jossa lukee "palovaroitin".Käännä asunnon sähköpääkytkin pois päältä, tai käännä johdonsuojakytkintä, jossa lukee palovaroitin.

Vapauta lukitussalpa ja kierrä vastapäivään.Vapauta lukitussalpa ja kierrä vastapäivään.

Vapauta pistoke.Vapauta pistoke.

Avaa paristokotelon kansi ja vaihda paristo.Avaa paristokotelon kansi ja vaihda paristo.

Kohdista lovi pykälän kohdalle ja kierrä myötäpäivään.Kohdista lovi pykälän kohdalle ja kierrä myötäpäivään.