Hämeenkyläntie 77:lle kunniamaininta arkkitehtuurikilpailussa

Hämeenkyläntie 75–77

VAV Asunnot Oy:n asuintalo osoitteessa Hämeenkyläntie 77 on saanut kunniamaininnan Vantaan kaupungin Kehäkukka-arkkitehtuurikilpailussa. Kunniamaininta myönnettiin 1.3. yhteisesti VAV:n vuokra-asuntotalolle ja viereisellä tontilla sijaitsevalle TA-yhtymän asumisoikeustalolle. Vuokra- ja asumisoikeuskiinteistö rakennettiin samanaikaisesti, ja ne muodostavat yhtenäisen esteettisen kokonaisuuden, mikä myös kunniamaininnan perusteluissa huomioitiin.

Palkintolautakunnan mukaan Hämeenkyläntie 75–77 on malliesimerkki kohtuuhintaisesta ja kestävän kehityksen mukaisesta, omistusmuodoiltaan monipuolisesta asuntokokonaisuudesta. Lautakunta toteaa kiinteistön mukailevan kauniisti luonnon muotoja ja hyödyntävän järkevästi ilmansuuntia, vähentäen samalla myös liikenteen häiriötekijöitä.

– Olemme iloisia siitä, että talomme sai kilpailussa kunniamaininnan, sanoo VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski.

– Hämeenkyläntien rakennushanke osui aikaan, jolloin asuinrakentamista on pystytty toteuttamaan järkevällä hinnalla ja asuntojen vuokrat pidetty siten kohtuullisina. Asukkaat ovat viihtyneet uusissa kodeissaan, ja on hienoa, että myös ammattilaiset arvostavat tätä klassisen kaunista taloa.

Palkintolautakunnan jäseninä toimivat apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine, kaupunginarkkitehti Arja Lukin sekä kutsuttuna kansainvälisen tason asiantuntijana arkkitehti Toni Yli-Suvanto.

Hämeenkyläntie 77:n ja 75:n kiinteistöt valmistuivat kesällä 2015. Niiden arkkitehtisuunnittelu on Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n käsialaa, ja rakennusurakoitsijana toimi kummassakin Skanska Talonrakennus.