Harjannostajaisissa juhlistettiin VAV:n ensimmäistä taloa Leinelässä

Teija Ojankoski puhuu harjannostajaisissa.

Torstaina 26.1. kokoonnuttiin joukolla juhlistamaan VAV Asunnot Oy:n ensimmäistä asuinkiinteistöä Leinelän kaupunginosassa. Osoitteeseen Auringonkierto 2 valmistuva kerrostalo oli noussut harjakorkeuteensa, minkä johdosta VAV:n ja taloa rakentavan Jatke Uusimaa Oy:n väki kokoontui viettämään perinteistä työn juhlaa.

Harjannostajaisia vietettiin Ilolan Bar Rock Bearissa iloisissa tunnelmissa, hernesopan ja musiikin siivittämänä. Rakennushanke on ensimmäinen jonka Jatke Uusimaa toteuttaa VAV:lle. VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski totesi tilaisuudessaan pitämässä puheessaan, että Auringonkierron rakennustyöt ovat sujuneet hyvin, koska työmaalta ei ole kuulunut mitään uutisia. On hyvä merkki, jos työmaasta ei kuule mitään, koska silloin kaikki on edennyt ilman ongelmia, Ojankoski naurahti.

Ojankoski totesi, että VAV:lla eletään nyt vilkasta rakentamisen aikaa. Jos kaikki sujuu ennakoidusti, yhtiölle valmistuu tänä vuonna 406 uutta asuntoa. Vantaan kaupunki on myös nostanut VAV:lle asetettua tuotantotavoitetta 320 asuntoon vuodessa, kertoi Ojankoski.

Jatke Uusimaan Oy:n toimitusjohtaja Hannu Anttonen totesi omassa harjannostajaispuheessaan puolivakavissaan, että jos VAV:n tavoitteena on 320 uutta asuntoa vuodessa, Jatke Uusimaa rakentaa kyllä mielellään ne kaikki. Sekä Anttonen että Ojankoski kiittelivät puheenvuoroissaan heitä, joita tilaisuudessa oltiin loppujen lopuksi juhlistamassa, eli työmaalla urakoivia rakennustyöntekijöitä. Heidän tarkan kädenjälkensä ja ammattitaitonsa ansiota on, että hanke on edennyt niinkin sujuvasti.

Auringonkierto 2:n uudessa kiinteistössä on yhteensä 99 asuntoa, ja sen arvioidaan valmistuvan syyskuussa 2017. Asuntojen haku järjestetään huhti-toukokuussa. Haun alkamisesta tiedotetaan erikseen näillä sivuilla sekä VAV:n Facebook-sivulla.