Lähiympäristö kuntoon vantaalaisten yhteisissä siivous- ja kitkemistalkoissa

autonrengas

Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla voi huhti- ja toukokuussa siivota yleisiä alueita talkoovoimin kesäkuntoon. Pääkaupunkiseudun yhteisissä siivoustalkoissa kerätään 3.4.–28.5. yhteisiltä alueilta pois sinne kuulumattomat roskat. Kaikki vantaalaiset voivat ilmoittautua mukaan talkoisiin yksin tai porukalla. Talkoot ovat osa Vantaan Lähimetsävuosi 2017 -teemavuotta.

Talkoosiivousta voi tehdä kaupungin yleisillä alueilla, kuten metsiköissä, puistoissa, purojen varsilla tai tienpientareilla. Vantaalla on vuonna 2017 käynnissä lähimetsien teemavuosi, joten talkooväkeä kannustetaan siivoamaan erityisesti omaan asuinalueen metsiä ja metsiköitä.

Siivoustalkoisiin ilmoittautuneet saavat Vantaan kaupungilta jätesäkit sekä tarvittaessa siivousvälineet. Kaupunki myös kuljettaa roskat ja romut pois sovitusta paikasta. Mahdollinen metalli- ja sähköromu, vaarallinen jäte (esimerkiksi kemikaalit ja akut), renkaat ja puujäte lajitellaan erikseen. Isokokoisia romuja ei tarvitse laittaa erikseen jätesäkkeihin. Talkoissa ei kerätä eloperäistä jätettä, kuten lehtiä tai risuja, eikä siivota yksityisiä kiinteistöjä.

Siivoustalkoiden lisäksi on mahdollista järjestää vieraslajien kitkemistalkoot Vantaan kaupungin yleisillä viheralueilla. Kaupungin viheralueyksiköstä voi tällöin pyytää kitkemiseen tarvittavia työkaluja ja apua kasvijätteen kuljetukseen.

Siivous- ja kitkemisalkoisiin voi ilmoittautua 20.3. alkaen. Ilmoittautuminen tehdään soittamalla arkipäivisin klo 9–13 oman asuinalueen yhteyshenkilölle:

Länsi-Vantaa: Marjo Huhtala, p. 040 827 6562
Tikkurila−Hakunila−Länsimäki−Pakkala−Tammisto: Jarmo Uutela, p. 0400 605 852
Korso−Koivukylä: Tarja Kurkela, p. 043 826 6710

Yhteyshenkilöiltä saa tarvittaessa myös Hyvä kasvaa kaupungissa -julisteita, joiden avuilla voi kertoa lähiseudun asukkaille, missä ja milloin talkoot pidetään. Ohjeita ja vinkkejä talkoiden järjestämiseen saa myös Vantaan ympäristökeskuksesta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ymparistotarkastajat@vantaa.fi tai soittamalla numeroon 09 839 23107 tai 09 839 28331.