Marsinkujan uusi talo nousi harjakorkeuteensa

työmaa

Torstaina 16.9. vietettiin Mikkolan Marsinkuja 1:ssä uuden asuinkiinteistön harjannostajaisia. VAV:lle poikkeuksellisessa hankkeessa tontilla aiemmin ollut 1970-luvun kiinteistö purettiin, ja tilalle rakennetaan uusi kohde, johon saadaan entistä enemmän moderneja vuokra-asuntoja. Iloinen joukko VAV:n ja pääurakoitsija NCC:n väkeä kokoontui torstai-iltapäivänä juhlistamaan kiinteistön nousemista harjakorkeuteensa.

Harjannostajaisissa Marsinkujan työntekijät sekä VAV:n edustajat saivat nauttia vatsansa täyteen perinteistä kalakeittoa, ja korville viihdettä tarjosi trubaduuri Mikko Kartanon laulu ja soitanta. VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski piti yleisölle puheen, jossa hän muistutti Marsinkuja 1:n värikkäästä lähihistoriasta: juuri ennen kiinteistön purkua siellä järjestettiin Our House -lähiöfestivaali, ja pääsivätpä myös poliisit ja pelastusviranomaiset pitämään harjoituksia tyhjentyneissä asunnoissa.

Ojankoski myös kiitti Marsinkujan rakennustyöntekijöitä, ja korosti sitä, että työn turvallisuus ja tarkkuus ovat sekä VAV:lle että NCC:lle keskeisiä arvoja. Kohteen rakentamisessa näkyy hänen mukaansa sen rakentajien huolellinen kädenjälki, ja siksi he olivat kiitoksensa ansainneet. Ojankoski totesi VAV:n ja NCC:n yhteistyön toimineen erinomaisesti niin tässä kuin aiemmissakin rakennushankkeissa.

NCC:n yksikönjohtaja Ilkka Leskelä painotti myös turvallisuuden tärkeyttä kaikessa NCC:n toiminnassa. Leskelän mukaan yhtiön tapaturmataajuus on tällä hetkellä puhdas nolla, mikä tarkoittaa sitä, että viimeisen vuoden aikana ei ole sattunut yhtään työmaatapaturmaa.

Toisena keskeisenä NCC:n arvona Leskelä toi esiin kestävän kehityksen. Sen edistäminen näkyy hänen mukaansa esimerkiksi sekajätteen osuudessa työmaajätteestä: vielä kolmisen vuotta sitten se oli noin 60 prosenttia, mutta Marsinkujan työmaalla enää vain 8 prosenttia. VAV:n osalta Leskelä kiitteli erityisesti projektipäällikkö Petri Kasurista, jonka hän totesi olevan koko rakennusalan parhaita valvojia Suomessa.

Marsinkuja 1:een valmistuu helmikuussa 2017 yhteensä 147 uutta asuntoa, joiden haku alkaa myöhemmin tämän syksyn aikana. Haun alkamisesta tiedotetaan erikseen näillä sivuilla sekä Vantaan Sanomissa.