Martinlaaksoon valmistuva talo nousi harjakorkeuteensa

Harjannostajaiset

Martinlaaksoon valmistuvan uuden asuinkiinteistön harjannostajaisia vietettiin torstaina 14.9. Variston Café Vaijerissa. VAV:n ja pääurakoitsija Jatke Uusimaan väki kokoontui aurinkoisena torstai-iltapäivänä juhlistamaan Martinlaaksonpolku 2b:n nousemista harjakorkeuteensa.

Harjannostajaisissa osanottajat söivät vatsansa täyteen perinteistä hernerokkaa trubaduuri Karri Salon laulun ja kitaransoiton säestämänä. Puheitakin kuultiin: VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski kiitti puheessaan Jatke Uusimaan työntekijöitä töiden mutkattomasta etenemisestä ja totesi Martinlaaksonpolun työmaan olevan mallikelpoisen turvallinen ja siisti.

Ojankoski myös korosti tämän työmaan olevan poikkeuksellisen haasteellinen, koska tavanomaisten vuokra-asuntojen lisäksi kiinteistöön valmistuu 16 vaikeavammaisille tarkoitettua eritysasuntoa. Puheensa lopuksi hän toivotti rakennustyöntekijöille töiden turvallista etenemistä loppuun saakka.

Jatke Uusimaan toimitusjohtaja Hannu Anttonen muistutti omassa puheenvuorossaan harjannostajaisten olevan jo toiset yhdessä VAV:n kanssa pidetyt. Ensimmäinen kerta on sattumaa, toinen tapa ja kolmas perinne, Anttonen totesi, ja toivoi yhtiöiden onnistuneen yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa. Hän lupasi, että tammikuun 2018 lopussa Jatke luovuttaa VAV:n käyttöön 52 erinomaisesti rakennettua asuntoa.

Osoitteeseen Martinlaaksonpolku 2b valmistuu 36 tavallista vuokra-asuntoa sekä 16-paikkainen kehitysvammaisten asumisyksikkö. Arvioitu valmistumispäivä on 31.1.2018. Talon asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, ja niiden koot vaihtelevat 36 neliömetristä 63 neliöön. Asuntojen haku alkaa lokakuussa, ja siitä tiedotetaan erikseen näillä sivuilla sekä VAV:n Facebook-sivulla.