Myyrmäen seinätaideteos valmistui

Kivikirveenkunan muraali.

Myyrmäessä, osoitteessa Kivikirveenkuja 4:ssä voi nyt ihailla upeaa kansainvälistä katutaidetta. Belgialainen kuvataiteilija Pso Man avustajineen maalasi VAV:n talon päätyseinään unenomaisen eläinaiheisen muraalin. Seinämaalauksen näkee parhaiten Vaskivuorentien puolelta.

Pso Manin maalaus on osa Vantaan taidemuseo Artsin sekä Street Art Vantaan yhteishanketta nimeltä Seinähullu Vantaa. Belgialaistaiteilija aloitti Kivikirveenkujan 4:n seinän maalaamisen tiistaina 22.8., ja teos oli valmis saman viikon sunnuntaina. Muraali valmistui pensseleitä ja teloja käyttäen; parikymmentä metriä korkean muraalin maalaamiseen käytettiin apuna henkilönostinta.

Kaksi vuotta kestävä Seinähullu Vantaa -hanke tuo Vantaalle joukon kansainvälisiä muraalitaiteen tähtiä sekä useita uusia katutaideteoksia. Hankkeen aikana toteutetaan Myyrmäkeen, Hakunilaan, Koivukylään ja Länsimäkeen kaksitoista suurta seinämaalausta. Taiteilijat on valittu yhteistyössä amsterdamilaisen katutaiteen agentuurin kanssa, ja hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.