Senioripysäkki tarjoaa keskusteluryhmiä yli 60-vuotiaille vantaalaisille

senioripysäkki

Senioripysäkki on valtakunnallisesti toimiva palvelu, joka tarjoaa keskusteluryhmiä yli 60-vuotiaille. Ryhmissä voi puhua luottamuksellisesti ikääntymisen mukanaan tuomista muutoksista, kuten eläkkeelle jäämisestä, ihmissuhteista, yksinäisyydestä tai yllättävistä kriisitilanteista. Helsinki Mission kehittämä palvelulla on Vantaalla toimintaa Havukoskella, Myyrmäessä ja Vantaankoskella.

Senioripysäkin keskusteluryhmät kokoontuvat 1,5 tunnin ajan kerran viikossa. Ryhmiä ohjaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset, jotka ovat suorittaneet ryhmäohjaajakoulutuksen. Ohjaajan lisäksi ryhmässä on 5−10 henkilöä. Palvelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia.

Keskusteluryhmässä on mahdollista jakaa omia ajatuksia ja tunteita sekä löytää niille uusia merkityksiä ja näkökulmia. Tavoitteena on yksinäisyyden, masennuksen ja ahdistuksen lieveneminen, ja Senioripysäkki mahdollistaa myös uusien ystävyyssuhteiden solmimisen. Ryhmässä voi puhua omista peloista, huolista tai muista vaikeista asioista. Keskusteluryhmä kestää yhteensä 15 viikkoa.

Lisätietoja Senioripysäkistä löytyy palvelun kotisivuilta: www.senioripysakki.fi. Vantaalaiseen keskusteluryhmään voi liittyä ottamalla yhteyttä lähialueen ryhmänohjaajaan. Ohjaajien yhteystiedot löydät tästä luettelosta, kohdasta Vantaa.

Myyrmäen Myyrastissa ja Havukosken Havurastissa alkaa lokakuussa 2017 kaksi Senioripysäkki-ryhmää, joissa on vielä tilaa. Neuvokkaat naiset -ryhmä kokoontuu Myyrastissa 12.10. alkaen keskiviikkoisin klo 13–15. Lisätietoja ryhmästä saa numerosta 040 171 0048. Aikaa itselle, tilaa unelmille -ryhmä alkaa Havurastissa 14.10. klo 10. Lisätietoja saa Havurastista, numerosta (09) 874 141.