Viihtyisää asumista Vantaalla jo vuodesta 1986

VAV Asunnot Oy perustettiin syksyllä 1986, jolloin Vantaan kaupungin omistamat erilliset kiinteistöyhtiöt koottiin yhden katon alle. Uuden yhtiön alle siirtyi tuolloin yhteensä 2 200 asuntoa. Seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana VAV rakennutti tasaiseen tahtiin uusia vuokrakoteja eri puolille Vantaata. Yhtiön täyttäessä 30 vuotta syksyllä 2016 se omisti jo yli 10 000 asuntoa 200 kiinteistössä, ja joka kymmenes vantaalainen asui VAV-kodissa. VAV:n historiaan voi tutustua alla olevien videoiden ja historiikin kautta.

Merkkivuotensa kunniaksi VAV julkaisi syksyllä 2016 kaksi historiavideota sekä 30-vuotishistoriikin. Videoissa kerrotaan, miten VAV ja elämä sen kodeissa on muuttunut vuodesta 1986. Ensimmäisessä videossa yhtiön ja vantaalaisen asumisen kehityskaaresta keskustelee kolme VAV:n historian keskeistä henkilöä: yhtiötä perustamassa ollut entinen asuntotoimen johtaja Risto Koivunoksa, VAV:n entinen pitkäaikainen toimitusjohtaja Matti Alho sekä nykyinen toimitusjohtaja Teija Ojankoski. Jälkimmäisessä videossa nähdään, millaista elämä VAV:n asunnoissa on tänä päivänä kaikkine iloine ja suruineen.

Historiikki kertoo asumisen tarinaa

Tarkemmin VAV:n taipaleeseen voi perehtyä syksyllä 2016 ilmestyneessä värikkäässä historiikissa. Yhtiön kehityskaaren lisäksi siinä esitellään laajemmin vantaalaisen asumisen historiaa alkaen aina kivikaudelta ja jatkuen keskiaikaan, sotavuosiin, maaltamuuton vuosikymmeniin ja Vantaan kaupungin perustamiseen. Oman tarinansa pääsevät kertomaan niin yhtiön perustajat, entiset ja nykyiset johtajat, asukasaktiivit, isännöitsijät kuin vanhat ja uudet asukkaatkin.

30 vuotta viihtyisää asumista Vantaalla -historiikin voi lukea ja ladata klikkaamalla sen kansikuvaa alla:

Historiikin kansi