Valuva vesihana.

Asuntojen asukasluvut tarkistetaan oikean vesimaksun varmistamiseksi

VAV:n asuntojen vesimaksu on 1.3.2018 alkaen 16 euroa henkilöä kohden kuukaudessa. Vesimaksu lasketaan asukasmäärästä, jonka VAV näkee huoltoyhtiön talonkirjoista. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että vuokralainen ei muista ilmoittaa asukasmäärän muutoksesta huoltoyhtiöön, jolloin vesimaksu ei vastaa todellista asukasmäärää. Tästä syystä VAV tarkistaa säännöllisesti asuntojensa asukasmäärän myös maistraatin väestörekisteristä.

Tämä asukasmäärien tarkistus käynnistyy jälleen tammikuussa. Jos väestörekisterissä oleva asukasmäärä ei vastaa talonkirjoissa olevaa, VAV korjaa vesilaskutuksen väestörekisterin mukaiseksi. Epäselvissä tapauksissa vuokralaiseen otetaan yhteyttä.

Jotta vesimaksu pysyy oikeana, asunnon uudet tai pois muuttaneet asukkaat tulee muistaa ilmoittaa maistraatin ohella myös huoltoyhtiöön, jolloin talonkirjat ovat ajan tasalla. Muutokset on hyvä päivittää talonkirjaan myös siksi, että huoltoyhtiö tietää, kuka asunnossa asuu. Jos esimerkiksi asukas on unohtanut avaimensa kotiin, voi huoltoyhtiö päästää hänet sisälle asuntoon vain silloin, jos hänen nimensä on talonkirjassa.

Oman huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät talon ilmoitustaululta ja VAV:n talosivuilta. Vesimaksusta voi lukea lisää täältä.