Asuntojen asukasluvut tarkistetaan oikean vesimaksun varmistamiseksi

VAV:n asuntojen vesimaksu on 1.3.2022 alkaen 17 euroa henkilöä kohden kuukaudessa. Vesimaksu lasketaan asukasmäärästä, jonka VAV näkee huoltoyhtiön talonkirjoista. Joskus saattaa kuitenkin käydä niin, että vuokralainen ei muista ilmoittaa asukasmäärän muutoksesta huoltoyhtiöön, jolloin vesimaksu ei vastaa todellista asukasmäärää. Tästä syystä VAV tarkistaa säännöllisesti asuntojensa asukasmäärän myös Maistraatin väestörekisteristä.

Tämä asukasmäärien tarkistus käynnistyi jälleen tammikuussa. Jos väestörekisterissä oleva asukasmäärä ei vastaa talonkirjoissa olevaa, VAV korjaa vesilaskutuksen väestörekisterin mukaiseksi. Epäselvissä tapauksissa vuokralaiseen otetaan yhteyttä.

Jotta vesimaksu pysyy oikeana, asunnon uudet asukkaat, kuten vastasyntyneet lapset tulee muistaa ilmoittaa maistraatin ohella myös huoltoyhtiöön, jolloin talonkirjat ovat ajan tasalla. On myös hyvä muistaa ilmoittaa asuntoosi muuttavasta kaverista Maistraatin lisäksi huoltoyhtiöön ja kun hän muuttaa pois asunnosta. Muutokset on hyvä päivittää talonkirjaan myös siksi, että huoltoyhtiö tietää, kuka asunnossa asuu. Jos esimerkiksi asukas on unohtanut avaimensa kotiin, voi huoltoyhtiö päästää hänet sisälle asuntoon vain silloin, jos hänen nimensä on talonkirjassa.

Oman huoltoyhtiön yhteystiedot löytyvät OmaVAV-palveluista.