Katse kodin koko elinkaaressa

Kehittämisinsinöörinä pääsen näkemään kiinteistöjen koko elinkaaren rakennusvaiheesta talojen purkuun. Työkenttäni on laaja ja työtehtäväni usein projektiluontoisia. Teen muun muassa hankintoja, kilpailutan korjauksia ja hoidan lainsäädännöllisiä asioita.

Tällä hetkellä vastuullani on erään kohteen purkuprojekti. Purkaminen on omalla tavallaan raadollista, sillä kyseessä on aina talo, joka on joskus ollut ihmisten koti. Kaikki rakennukset eivät kuitenkaan ole ikuisia ja purkupäätökset ovat järjellä perusteltuja.

Jos esimerkiksi kiinteistössä on paljon asuntoja, joiden kysyntä on heikkoa ja kiinteistön korjausvelka on suuri, pitää kohteen tulevaa elinkaarta suunnitella tarkasti. Yhtenä vaihtoehtona voi olla se, että haetaan kaavoituksen kautta mahdollisuutta rakentaa tilalle kokonaan uusi talo, jossa on ihmisten tarpeisiin paremmin sopivia huoneistoja.

Henri Kansonen

Kirjoittaja on kehittämisinsinööri, joka pitää työnsä monipuolisuudesta.

Arrow right Katso kaikki

Oikea-aikaisilla korjauksilla saadaan kiinteistöt pidettyä ennakoivasti hyvässä kunnossa.

Yksi osa työtäni on rakennusten peruskorjausten kilpailuttaminen. Oikea-aikaisilla korjauksilla saadaan kiinteistöt pidettyä ennakoivasti hyvässä kunnossa. Kun paikat pysyvät ehjinä ja siisteinä, vaikuttaa se siihen, miten ihminen kotonaan viihtyy.

Koen olevani siitä onnellisessa asemassa, että monipuolisten työtehtävien ansiosta pääsen jatkuvasti oppimaan uutta ja seuraamaan sitä, mihin maailma on asumisen ja rakentamisen suhteen menossa. Näen vuokra-asumisessa paljon mahdollisuuksia ja esimerkiksi Euroopassa on pinnalla uudenlaisia palveluasumisen trendejä, joissa asunnon lisäksi pakettiin voi kuulua vaikkapa vuokra-auto.

 

Myös vastuullisuusteema on puhututtanut paljon lähiaikoina. Olin viime vuonna laatimassa VAV:n resurssiviisauden tiekarttaa, jonka tarkoituksena on omalta osaltaan tukea Vantaan kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Tiekartta ohjaa tekemään resurssiviisaita päätöksiä siellä, missä päästötkin syntyvät: rakentamisessa, kiinteistöjen käytössä, ylläpidossa ja asukkaiden arjessa.

Tapaan sanoa, että kun työpäiväni VAV:n hommissa loppuu, “oikeat” työt kotona kaksosten isänä alkaa. Työstä irtautuminen on palautumisen kannalta tärkeää. Perheen kanssa vietetyn ajan lisäksi tykkään käydä urheilemassa ja treenikämpällä musisoimassa, niissä puuhissa työt unohtuvat.

Henri Kansonen

Kirjoittaja on kehittämisinsinööri, joka pitää työnsä monipuolisuudesta.

Arrow right Katso kaikki