Vastuullisuus ja läpinäkyvyys keskiössä

Vastuullisuus porautuu meillä VAV:lla läpi kaikkien toimintojen ja yksiköiden. Meillä tehdyillä vastuullisuustoimilla on onnistuessaan vaikutuksia hyvin laajasti: muissa toimijoissa, alueellisesti ja jopa koko Suomen mittapuulla – niin merkittävästä toimijasta ja toimialasta on kyse.

Minun työhöni vastuullisuus- ja kehityspäällikkönä kuuluu nostaa vastuullisuuteen liittyviä näkökulmia keskusteluihin ja kehitysprojekteihin, olla mukana hankkeissa ja kilpailutuksissa sekä tuottaa raportteja.

Työtehtäväni on nykyisessä muodossaan VAV:lla aivan uusi – aloitin täyspäiväisesti näissä tehtävissä kesäkuun alussa. Yhteinen polkuni VAV:n kanssa on kuitenkin alkanut jo aiemmin, itseasiassa silloin kun vielä istuin koulunpenkillä. Vastuullisen liiketoiminnan maisteriopintojen ohella kehitin VAV:n vastuullisuusraportointia ja nyt jatkan samaa työtä täysipäiväisenä VAV:laisena.

Mikko Noronen

Kirjoittaja työskentelee vastuullisuus- ja kehityspäällikkönä. Viheriöt niin talojen katoilla kuin jalkapalloareenoillakin kuuluvat kiinteästi Mikon arkeen.

Arrow right Katso kaikki

Meillä vastuullisuus- ja ympäristöasiat ovat toiminnan keskiössä.

Vastuullisuusraportointi saattaa kuulostaa kuivalta, mutta oikeasti työni on monipuolista ja mielenkiintoista. Vastuullisuuteen ja asiakkuuksiin liittyvissä kehitysprojekteissa pääsen keskustelemaan lukuisten asiantuntijoidemme, kuten energia-, talous- tai strategiatyötä tekevien asiantuntijoiden kanssa sekä kasaamaan palapelin palaset yhteen niin, että raporttia ymmärtävät muutkin kuin me VAV:laiset. Meillä on tavoitteena, että saamme aikaan yhtä luotettavaa ja hyödyllistä tietoa, kuin mitä taloudellinen raportointimme on. Pyrimme kantamaan oman vastuumme Vantaan hiilineutraaliustavoitteen edistämisessä.

Suoraan vastuullisuuteen liittyvät tehtävänkuvat ovat edelleen verrattaen uusia yrityksissä ja usein asiakokonaisuudet sidotaan osaksi muita työtehtäviä. Meillä eri yksiköissä on jo nyt tehty paljon asioita vastuullisuuden eteen. Pyrimme ennakoimaan ja vastaamaan kiristyvään lainsäädäntöön monella osa-alueella.

Tällä hetkellä ajankohtaisin on uusi jätelaki. Ennakoinniksi voidaan lukea esimerkiksi pyrkimykset Pohjoismaisen Joutsenmerkin kriteerit täyttävään uudisrakentamiseen. Ympäristövastuun rooli on kiinteistöalalla korostuneen suuri, sillä noin 30-40% kaikista Suomen päästöistä on sidottu kiinteistöihin, lähinnä energiankulutukseen. Teemme töitä myös luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi, ja siksi olemme esimerkiksi tuoneet rakennuksiimme viherkattoja. Olemme myös huomioineet, että viherhoidossa ei käytetä sellaisia torjunta-aineita, jotka olisivat haitallisia muille eliöille.

Meillä ympäristöasiat ovat toiminnan keskiössä, mutta se ei vielä aivan riitä – haluamme myös yhteistyökumppaniemme huolehtivan vastuullisuudesta. Siksi pyrimme lisäämään ja tarkentamaan vastuullisuusnäkökulmia tuleviin hankintoihin ja kilpailutuskriteereihimme. Ympäristövastuun lisäksi tärkeitä vastuullisuusteemojamme ovat asuntojen kohtuuhintaisuus, asumisen sujuvuus sekä turvallisuus.

”Elä enemmän” on yksi VAV:n arvoista. Yksi toimivan vuokra-asumisen parhaita puolia onkin se, että energiaa ja muita resursseja vapautuu muille elämän osa-alueille. Itsekin vedän iltaisin työpäivän jälkeen nappikset jalkaan ja kirmailen pitkin futisviheriöitä.

Mikko Noronen

Kirjoittaja työskentelee vastuullisuus- ja kehityspäällikkönä. Viheriöt niin talojen katoilla kuin jalkapalloareenoillakin kuuluvat kiinteästi Mikon arkeen.

Arrow right Katso kaikki