Jokainen ansaitsee oman kodin

Parasta on, kun onnistumme tarjoamaan asuntoja aitoon tarpeeseen. Kodeissamme asuu 19 000 ihmistä, se on kymmenen prosenttia Vantaan asukasmäärästä. Emme vain vuokraa asuntoja, vaan teemme ihmisille koteja. Meitä VAV:n työntekijöitä yhdistää palo hyvän asumisen mahdollistamiseen kaikissa elämäntilanteissa.

Ajattelen asumista hyvin laajasti, olemmehan yhden ihmisen perustarpeen äärellä. Jokainen tarvitsee katon päänsä päälle. Minulla on tutkijan koulutus, joka antaa työhöni monipuolista näkökulmaa, olen työurani varrella etsinyt ratkaisuja myös asunnottomuuteen. Kantava teemani on mahdollistaa elämään enemmän, jotta rahaa jäisi muuhunkin kuin asumiseen. Pyrimme VAV:lla tarjoamaan hinta-laatusuhteeltaan hyviä koteja.

Toimitusjohtajana vastaan kokonaisuuden toimivuudesta. Tärkeimpiin työtehtäviini kuuluu yhteistyö johtoryhmän, omistajien ja hallituksen kanssa. Siellä sovitaan keskeiset linjaukset ja toimenpiteet; asiantuntijoiden kanssa huolehdimme, että ne toteutuvat. Vastaan siitä, että rahaa käytetään järkevästi. Arkisesti ilmaistuna olen palavereissa, tutkin raportteja ja käynnistän uusia asioita.

Teija Ojankoski

Kirjoittaja työskentelee toimitusjohtajana. Teija pitää huolta kokonaisuudesta ja siitä, että oikeat ihmiset ovat oikeassa paikassa.

Arrow right Katso kaikki

Minun hommani on johtaa kokonaisuutta, mutta pitää ihmisen kokoinen inhimillisyys mukana.

Tulin VAV:lle 11 vuotta sitten. Sitä ennen olin Vantaan kaupungilla asuntotoimenjohtajana ja minulta kysyttiin, olisinko kiinnostunut tehtävästä. Hyppy ei ollut valtava, sillä olin jo VAV:n hallituksessa asiantuntijajäsenenä ja tunsin valmiiksi ihmisiä ja asioita. Minun hommani on johtaa kokonaisuutta, mutta pitää ihmisen kokoinen inhimillisyys mukana. Yhä enemmän tarvitaan ymmärrystä elämästä ja sydämen viisautta.  

Työssä on myös haasteita. Byrokratia saattaa joskus toimia makuuni liian hitaasti. Maailma ympärillämme muuttuu ja meidän on hyvä varautua kaikkeen.  Tärkeintä on se, että luotan ympärillä oleviin ihmisiin ja teemme yhteistyötä. Rekrytoimme VAV:lle ammattitaitoa, jota me tarvitsemme.   

 

Vuokra-asumisessa on mukana vapautta. Ihminen ostaa asumisen palvelun vuokraamalla kodin, samaan hintaan kuuluvat remontit, huollot ja lumityöt. Kaikilla ei ole halua tai mahdollisuutta ostaa asuntoa, joten näen merkityksellisenä sen, että meillä on asumismuoto, joka on mahdollinen kaikille.  

Töistä lähdettyä menen usein liikkumaan. Haluan pitää huolta kunnosta ja vuorokausirytmistä, säännöllinen elämä auttaa pitämään kaiken balanssissa. Minulle tärkeitä asioita ovat perhe, luonto, käsityöt ja puutarhassa puuhaaminen. Kolme tytärtäni ovat jo aikuisia ja minulla on kunnia olla mummi. Sellainen pikkuisen hemmotteleva.

Teija Ojankoski

Kirjoittaja työskentelee toimitusjohtajana. Teija pitää huolta kokonaisuudesta ja siitä, että oikeat ihmiset ovat oikeassa paikassa.

Arrow right Katso kaikki