Rikun lapsiperhe

Riku Sorsa asuu avovaimonsa ja kahden pienen tyttärensä kanssa Pakkalanrinteessä.

Riku on huolissaan jälkikasvunsa ja tulevien polvien tulevaisuudesta. Hän on viime aikoina alkanut kiinnittää energia-asioihin yhä enemmän huomiota. Perheellä on esimerkiksi sähkösopimus, jossa kaikki sähkö tuotetaan uusiutuvalla energialla.

Riku arvioi, että perhe voisi säästää energiaa muun muassa sulkemalla yksinään pauhaavan television ja irrottamalla käyttämättömät laturit seinästä.

Rikun nelihenkinen perhe huomasi, että astianpesukone kuluttaa yllättävän runsaasti energiaa. Myös jääkaappi vaikuttaa kuluttavan paljon.

”Jääkaapin energia-ahmiminen oli yllätys. Olemme nyt tutkineet lämpötilan säädöt ja seuraamme tarkasti kulutuksen kehittymistä. Liian kylmä lämpötila jääkaapissa ja pakkasessa vie aivan turhaan energiaa.”

”Myös astianpesukone vie tarpeettoman paljon energiaa. Kodinkoneiden päivittäminen uusiin, energiatehokkaisiin laitteisiin tuo säästöjä sähkölaskuun”, Riku pohtii.

Energiaremppaaja Rikun perheessä jääkaappi-pakastin osoittautui oikeaksi energia-ahmatiksi. Miten Riku sai keittiön energiankulutuksen kuriin – katso video! Tiesithän, että jo pienilläkin teoilla säästää energiaa.

Ajankohtaista