Leppäkorpi

Leppäkorven kaupunginosa sijaitsee pääradan ja Lahdenväylän välissä. Pohjoinen raja on kokonaan yhteistä Keravan kanssa ja etelässä alue sivuaa Metsolan kaupunginosaa. Leppäkorven maisemaa hallitsevat lännessä pientaloasutus ja idässä asumattomat alueet.

Kuten useiden Korson suuralueen kaupunginosien, myös Leppäkorven asuinalueen rakentaminen kytkeytyy pääradan rakentamiseen. Varsinainen palstoittaminen aloitettiin Leppäkorvessa 1940-luvulla. Vilkkain rakennuskausi oli heti sotien jälkeen 1950-luvulla. Tämän jälkeen rakentaminen hidastui alkaen jälleen voimakkaasti yltyä 1980-luvun alussa. 1990-luvun lopulla alueella rakennettiin jonkin verran vuokra- ja asumisoikeusasuntoja, mutta pääsääntöisesti Leppäkorvessa on omistusasuntoja.

Rakentamisen vaiheet näkyvät myös alueen väestömäärässä. Lähes koko 1970-luvun asukasluku väheni, mutta alkoi taas seuraavan vuosikymmenen alussa. 2000-luvun alkupuolella väkiluku pysytteli noin 2 000 asukkaan tuntumassa, mutta vuosikymmenen loppupuolella se kääntyi lievään nousuun. Vuoden 2017 alussa Leppäkorven asukasluku oli 2 499. Leppäkorpeen on muuttanut huomattavan paljon nuoria lapsiperheitä. Vastaavasti vanhusten ja yksin asuvien osuudet ovat pieniä.

Leppäkorpea ympäröivät viheralueet ja kuumien kesäpäivien varalle on mäntykankaan keskelle vanhaan hiekkakuoppaan perustettu maauimala. Mikäli Leppäkorvessa kulkija vaeltaa asuinalueen ohi, kohtaa hän pian varjoisan kuusimetsän, joka paikoin vaihtuu kalliomänniköiksi. Alueella on myös suhteellisen suuria soita. Pohjoisessa on kaupunginosalle nimensä antanut Leppäkorpi ja etelämpänä aukeaa suuri Metsolansuo.

Lisätietoa Leppäkorvesta ja lähialueista löydät Vantaan kaupungin aluesivuilta.

Leppäkorvessa sijaitsee seuraava VAV:n asuntokohde:

Jäniksenkäpälä 11