Asola

Kaupunginosan asuntokohteet

Osoite Talotyyppi Asunnot Asuntotyypit
Andersinkatu 2 Pienkerrostalo 31 kpl 1h+k+s – 3h+k+s
Asolantie 22 Kerrostalo 39 kpl 2h+kk+s – 4h+k+s
Hansinkatu 1-3 Kerrostalo 81 kpl 1h+kk – 2h+k
Mikaelintie 11 Rivitalo 19 kpl 3h+k+s – 5h+k+s
Mikaelintie 4 Rivitalo 12 kpl 3h+k+s – 4h+k+s
Mikaelintie 7 ja 9 Kerrostalo 60 kpl 2h+kk – 4h+k+s
Peijaksentie 67
Viidakkokuja 4
Kerrostalo 62 kpl 1h+tk – 3h+k
Peijaksentie 69 Kerrostalo 67 kpl 1h+k – 3h+k
Viidakkokuja 3 Kerrostalo 76 kpl 1h+kk – 4h+k
Viidakkokuja 5 Kerrostalo 49 kpl 1h+kk+s – 4h+k+s
Viidakkokuja 7 Kerrostalo 49 kpl 1h+kk+s – 2h+tk+s

Asola kuuluu pääradanvarren taajamiin. Se sijaitsee Rekolaa vastapäätä, Koivukylän pohjoispuolella. Asolan maisemaa leimaavat Ruskeasannan reunamuodostuma ja siihen liittyvät moreenikumpareet. Itäreunassa on Rekolan kapea ja syvä savikkolaakso, lännessä Kylmäojanlaakso.

Asolan omakotialue on syntynyt pian sotien jälkeen, jolloin alue palstoitettiin rintamamiestonteiksi. Vanhan Asolan rakentaminen hiljeni 1950-luvun jälkeen pariksi vuosikymmeneksi. Rakentaminen vilkastui 1990-luvulla, johon suuri vaikutus oli uudella yhteydellä Korsosta etelään eli Asolanväylän valmistumisella. Asolanväylän varrelle on noussut runsaasti uusia asuinalueita. Alueen työpaikat ovat lisääntyneet siinä missä asukkaatkin. Suurin työllistäjä on Asolantien varressa sijaitseva Peijas-Rekolan-sairaala, jonka yhteydessä toimii myös Rekolan terveysasema.

Merkittäviä julkisia palveluita on keskittynyt myös muualle kaupunginosaan. Sairaalan läheisyydessä sijaitsevan Rekolan tilan päärakennuksessa toimii nykyisin Punaisen ristin nuorten turvakoti. Kartanon maille on myös noussut vantaalaisten ylpeydenaihe, Palvelukeskus Foibe. Alueen asukkailla on lähistöllä, vain muutaman sadan metrin päässä, käytössään Koivukylän, Havukosken ja Rekolan palvelut.

Asuinaluetta ympäröivät metsäalueet ovat myös olleet muutosten vyöhykettä Asolassa. Metsissä on tehty laajoja hakkuita ja Kulomäen kylkeen on noussut täyttömäki. Laajat metsäalueet sammaloituneine korpikuusikkoineen ja rehevine sekametsineen ovat säästyneet suurilta mullistuksilta. Metsät ovat osa suunniteltua Kylmäojan ulkoilupuistoa. Koiraihmiset ovat jo löytäneet ulkoilualueen. Lisäksi heille on myös muita palveluita: aivan Asolan luoteisnurkkaan on perustettu laaja koirankoulutusrata, joka on päivittäin vilkkaassa käytössä.

Lisätietoa Asolasta ja lähialueista löydät Vantaan kaupungin aluesivuilta.

Ajankohtaista

Siirry arkistoon
Skrollaa