Veturikuja 8:n rakennustapaselostus

                                                                                                                                                                                                  MARKKINOINTIKÄYTTÖÖN

VAV, Veturikuja 8, 01300 Vantaa
Kokonaiskerrosala: 8697,2 kem2
Autopaikat: 6 kpl, joista 1 x INVA-paikka, 1 x yhteiskäyttöauton latauspaikka ja 3 x vieraspaikat ja 1 x huoltopaikka.

Asuinkerrostaloille haetaan Pohjoismaista Ympäristömerkkiä, Joutsenmerkkiä. Joutsenmerkki -ympäristöluokituksen kriteeristö on hankkeen lähtötietona: https://joutsenmerkki.fi/kriteerit/089-talot-pientalot-kerrostalot-koulu-ja-paivakotirakennukset-3/
Rakennus täyttää energiateknisesti Joutsenmerkin asettamat tavoitteet (mm. E-luku ≤75).

Hankkeesta laaditaan yksi energiaselvitys sekä energiatodistukset taloittain.

JULKISIVURAKENTEET

Julkisivut ovat pääosin tiiliverhoiltuja sisäkuorielementtejä arkkitehti-, rakenne- ja elementtisuunnitelmien mukaisesti. Parvekkeiden taustat toteutetaan SW-elementtirakenteisina hienopesupinnalla. Sokkelit ovat pääosin sileäpintaisia käsittelemättömiä betonielementtejä. Sisäänkäyntien katokset toteutetaan metallirakenteisina ARK ja RAK suunnitelmien mukaisesti.
Talo A:
Tiilimuuraus vaaleanruskea, sauma harmaa
Tiilimuuraus tummanruskea, sauma harmaa
Talo B:
Tiilimuuraus ruskea, sauma harmaa
Tiilimuuraus tummanruskea sauma harmaa
Talo C:
Tiilimuuraus vaaleanruskea, sauma vaaleanharmaa
Tiilimuuraus tummanruskea, sauma vaaleanharmaa

Väliseinät
Huoneistojen väliset sekä kantavat seinät ovat n. 200 mm paksuja betonielementtiväliseiniä viranomaismääräykset täyttäen. Huoneistojen sisäiset väliseinät ovat kipsilevyverhottuja teräsrankaseiniä. Ensimmäisissä kerroksissa sijaitsevien yhteistilojen sisäiset väliseinät pääosin muurattuja, 130 mm kalkkihiekkakivi.

Parvekkeet ja terassit
Asuntojen parvekkeet sisäänvedettyjä, pielillä tuettuja esivalmisteisia teräsbetonielementtiparvekkeita. Yksiköiden (1H) ja osittain kaksioiden (2H) parvekkeet ovat ranskalaisia parvekkeita. Osittain ranskalaisten parvekkeiden ympärillä kehys.
Ranskalaisia parvekkeita ei lasiteta, kaiderakenne tumma pinnakaide. Ranskalaisten parvekkeiden parvekekaiteet eivät ole päälle astuttavia ulokkeita.
Betonielementtiparvekkeiden lattia hienopesty betoni, alapinta telattu.

Ikkunat ja ovet
Asuntojen ikkunat ovat kolmilasisia ja puualumiini-ikkunoita. Ikkunoiden ja ikkunaovien U-arvo < 1,0 W/m2K. Lasiosan g-arvo 0,38 (myös B-talon PRH), ikkunat pohjoiseen g-arvo 0,55. Ikkunoiden LT-arvo vähintään 65%.

Ikkunoiden ja ikkunaovien puuosat ovat maalattuja valmistajan vakiovärisiä valkoisia, ulkopinta on maalattua alumiinia (RAL -sävyt), väri valmistajan vakiomallistosta.
Ikkunapellitykset vakioväristä Pural-pintaista peltiä RR23.
Ranskalaisten parvekkeiden ikkunaovet on toteutettu sisään aukeavana ikkunarakenteena. Parvekeovet ovat kaksilehtisiä kaksiosaisia (yläosa lasia +700 mm valmiin lattian pinnasta) 10×21 vakio puu-alumiiniovia.

Kaikki ikkunat ja ovet ovat valmistajan vakiomallistosta, ikkunoiden alareuna lattiapinnasta +700 mm (myös parveketaustat), yläreuna max. 2300 mm. Sälekaihdin asennetaan ikkunakarmien väliin, kaihdinväri on vakio valkoinen, parvekeovissa sälekaihdin on pinta-asenteinen, alareunassa magneettikiinnitys.

Asuntojen kerrostaso-ovet ovat yksilehtisiä tammiviilupintaisia (pystyviilu) toimittajan vakiomallistosta postiluukulla (asennus vaakaan), ovikellolla ja ovisilmällä.

Huoneistojen sisäovet ovat tehdasmaalattuja vakio laakaovia, painikkeet Prime 15/001 Zn Cr.

PINTAMATERIAALIT

Kattopinnat
Asuntojen kattopinnat ovat pääosin ruiskutasoitettuja ontelolaattoja (tasoituskäsittely T2.5R), väri vakiovalkoinen.
Asuntojen alaslasketut alakatot ja kotelot toteutetaan kipsilevyrakenteisina, jotka tasoitetaan ja maalataan. Asuntojen alaslasketut katot arkkitehtisuunnitelmien osoittamassa laajuudessa.
Kylpyhuoneiden katossa on muovipinnoitettu pelti.

Seinäpinnoitteet
Sisäseinät ovat pääosin maalattuja (maalaus ryl luokka 2), sävy maalarinvalkoinen G497, kiintokalusteiden taustaseinillä pölynsidontamaalaus, alakattojen yläpuolisia osuuksia ei tasoiteta eikä maalata.

Märkätilojen seinät ml. talosaunan pesuhuone sekä pesula, laatoitetaan kauttaaltaan alakattoon asti keraamisella valkoisella vakiolaatalla, koko 10×30 tai 20×40 vakiosaumoin. Saumaväri laatansävyn mukaisesti, ei tiililadontaa. Laatoituksessa suora ladonta, sauma 3 mm. Seinälaatoitusten ulkonurkissa alumiiniset puolipyöreät laattalistat, väri hopea. Ei tehosteseiniä tai -raitoja. Vesieristys tehdään alakattokorkoon.

Lattiapinnoitteet
Asuinhuoneiden, eteisten, vaatehuoneiden ja keittiöiden lattianpäällysteenä on Joutsenmerkitty laminaatti (esim. Pergo Living Elegance Plank Light Valley Oak), listoitus 12 mm mäntylistoin lattiapinnan sävyyn sävytettyinä tai valkoiseksi maalattuna. Laminaatin saumalistat vakio metallisaumalistoin. Laminaatti asennetaan kodinkoneiden (jääkaappi, liesi, astianpesukone) alle, mutta ei asenneta kiintokalusteiden alle.

Wc-tilojen, kylpyhuoneiden ja talosaunan (sauna ja pesuhuone), talosaunan pukuhuoneiden sekä siivouskomeroiden, pesulan ja kuivaushuoneen lattiat laatoitetaan keraamisella tummanharmaalla vakiolaatalla (RTV Sicily Antracite, 10×10 verkossa), saumaväri laatansävyn mukaisesti. Siivouskomeroissa laatta nostetaan seinälle 1 rivin verran.

Porrashuoneet
Porrashuoneiden lattia on vakio dB-muovimattoa Joutsenmerkin vaateet täyttävin jalkalistoin. Sisääntulokerroksien porrashuoneet keraamisella laatalla, jalkalista kuten ylemmissä kerroksissa.

Betonielementtiportaat on toteutettu suorina mosaiikkibetonipintaisina, keskipalkillisina vakioportaina, väri Rudus 10102. Askellankkujen yläpinta ja etureuna hiotaan, ei liukuesteitä askellankuissa. Alapinta maalattuna. Porrashuoneiden kaiteet pyöröpinnakaiteita ja käsijohteet metalliputkia, molemmat maalattuina.

KALUSTEET, VARUSTEET JA LAITTEET

Keittiöt
Kalusterungot ovat valkoisia, avohyllyt runkomateriaalia (melamiini) kuten myös täytteet. Kalusteiden ovet laminaattipintaista levyä. Kaikissa keittiöissä on laatikosto hidastimin, yksi laatikko aterinlokerikolla, ei erikoiskalusteita, vetimet pinta-asenteisia.

Keittiön työtaso on kalustetoimittajan vakiomalliston korkeapainelaminaattitaso ABS –reunalla, paksuus 30 mm. allastasot RST:tä. Allaskaappiin asennetaan vuotokaukalo. Jäteastiat oven mukana ulosliukuva järjestelmä, vähintään 4 jäteastiaa. t

Keittiöissä on 4-levyinen keraaminen liesi neljällä keittoalueella. Liedessä kaatumissuoja ja uuniluukun salpa. Keittiössä on liesikupu ja astianpesukoneet (energialuokka A+++) sekä tasoon upotettu rst-allas (esim. Stala). Asunnoissa jääkaappipakastin, energialuokka A++. Mikroaaltouunille on tilavaraus ja tarvittavat liitännät.

Hygieniatilat
Kylpyhuoneet ovat kylpyhuone-elementtejä. Hygieniatilojen materiaalit ja varusteet arkkitehti- sekä KPH-toimittajan suunnitelmien mukaisesti.

Asuinhuoneet ja eteiset
Komerokalusteet ovat mdf-levyä (HR2, esim. Novart). Komerokalusteiden väri valkoinen. Komerokalusteiden vetimet SK 12, asennus vaakaan.

Talovarasto, lastenvaunuvarasto ja ulkoiluvälinevarasto
Polkupyörän säilytyspaikat osittain lattiaan maalattuina pyöräpaikkoina, osittain polkupyöräkoukut Malkit 21201M sekä pyöränsäilytysjärjestelmä Compact PTL-2 tarvittavilta osin.
Rakennuksissa polkupyörien huoltoverstas, joka varustetaan asianmukaisella valaistuksella, huoltotelineellä ja penkillä.

TEKNISET JÄRJESTELMÄT

Lukitus
iLoq-avaimia huoneiston huoneluku + 1 kpl/ huoneisto.

Ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmä
Talo on liitetty kaukolämpöverkostoon. Huoneistoissa on keskitetty ilmanvaihto, radiaattori verkosto ja kylpyhuoneissa vesikiertoinen mukavuuslattialämmitys.

Hissit
Normaali kerrostalohissi (Schindler 3300), hissikorin seinät laminaattia, korin katto vakiomallin pleksiä, karmit ja ovet maalattu. Hissien takuuajan huolto.

Ajankohtaista