Jo kolmas Joutsenmerkitty kerrostalo VAV:lle

Vantaan Veromiehessä juhlistettiin tänään tiistaina 28.6. uutta Joutsenmerkittyä kerrostaloa. Osoitteessa Perintötie 9 olevassa komeassa talossa on 145 ARA -rahoitteista vuokra-asuntoa, joihin asukkaat muuttavat kesä-heinäkuun vaihteessa. Koteja on yksiöistä 75 neliön perheasuntoihin. Talon rakennuttaja ja omistaja on VAV-konsernin ARA -rahoitteinen yhtiö VAV Asunnot Oy. Urakoitsijana kohteessa on ollut Lujatalo Oy.

Joutsenmerkityn talon energiatehokkuus ja tarkat materiaalivalinnat tarkoittavat, että rakennus on vähäpäästöinen niin ilmaston kuin sisäilman kannalta. Vaikka talo on toteutettu Joutsenmerkin vaatimusten mukaisesti, ei tästä kuitenkaan seuraa lisäkustannuksia tuleville asukkaille.

VAV-konsernissa panostetaan ympäristöystävällisyyteen kiinteistön koko elinkaaren ajan. Joutsenmerkittyjä taloja onkin Perintötien uunituoreen kohteen myötä VAV:illa jo kolme. Muut kaksi ovat Hakunilaan vuonna 2018 valmistunut Kaskelantie 1, joka valmistuessaan oli Suomen suurin Joutsenmerkitty kerrostalo ja alkuvuodesta Tikkurilaan valmistunut Veturikuja 8.

Jäteastia

Perintötien talo sai jo rakennusaikana huomioita erittäin laadukkaasta rakennusjätteiden kierrätyksestä. Työmaalla kierrätykseen paneuduttiin huolella ja rakentamisesta syntyvät jätteet lajiteltiin huolellisesti paikan päällä. Tontille oli mahdutettu noin 20 kierrätysastiaa, kun normaalisti niitä on käytössä 3 – 5.

Joutsenmerkin saadakseen kiinteistön on noudatettava kriteeristöä, joka perustuu rakennuksen elinkaariajatteluun. ”Joutsenmerkityn kiinteistön rakennusmateriaalit ovat turvallisia ja terveellisiä, tarkistamme ja hyväksymme tuotteiden sisällöt ennen niiden käyttöä”, painottaa Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen.

On ilo tarjota vantaalaisille turvallisia ja laadukkaita koteja, jossa on hyvä asua.

Piha_Perintötie 9

Kaikki Joutsenmerkityt rakennukset ovat A-energialuokkaa. Valmistuvan kiinteistön katolta löytyvät aurinkopaneelit, joilla tuotetaan osa tarvitusta sähköstä. Joutsenmerkin pakollisten 41:n kriteerin toteutumisen lisäksi merkin saaminen edellyttää myös lisäpisteiden saamista. Lisäpisteitä on saatava vähintään 16 pistettä 44 pisteestä, Perintötie 9 -kiinteistössä lisäpisteitä kerättiin kaiken kaikkiaan 17 pistettä seuraavasti: aurinkopaneelit 2p, asuntokohtainen lämpimän veden mittaus 1p, hiilijalanjälkilaskelma 1p, energiatehokkaat kodinkoneet 1p, energiatehokkaat saniteettikalusteet 3p, ympäristömerkityt tuotteet (sisämaalit ja laminaatit) 6p ja rakennusjätteen kierrätys 3p.

VAV:lla on kehitetty ympäristöä säästävää rakentamista jo vuosia, ja on ilo tarjota
vantaalaisille turvallisia ja laadukkaita koteja, jossa on hyvä asua, toteaa VAV-konsernin tuore toimitusjohtaja Mirka Saarholma. Joutsenmerkki on hyvä kumppani ilmasto- ja ympäristöasioiden kehittämisessä.


VAV
on Vantaan kaupungin omistama yhtiö, joka rakennuttaa, omistaa ja hallinnoi vuokra-asuntoja Vantaalla. Omistamme 230 kiinteistöä, joissa on yli 11 000 asuntoa. Asunnoissamme asuu lähes joka kymmenes vantaalainen. VAV-konsernin muodostavat emoyhtiö VAV Yhtymä Oy sekä kolme tytäryhtiötä, VAV Asunnot Oy, VAV Palvelukodit Oy ja VAV Hoiva-asunnot Oy.

Lujatalo kuuluu Luja-yhtiöihin, joka on yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Lujatalo on asunto- ja toimitilarakentaja, jolla on myös kattavat palvelut hanke- ja kiinteistökehittämisen osalta sekä vahva kokemus elinkaarihankkeista. Yritys on edelläkävijä digitaalisen rakentamisen menetelmien hyödyntämisessä. Yrityksessä työskentelee yli 900 rakentamisen ammattilaista ja sen Lujakoti-tuotemerkki tunnetaan hyvän asumisen laatumerkkinä. Lisätietoa Lujatalo Oy:stä osoitteessa www.lujatalo.fi, facebook.com/lujatalo, https://www.linkedin.com/company/lujatalo-oy/

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki kertoo puolueettomasti tuotteen ja palvelun ympäristöystävällisyydestä – turvallisuutta ja laadukkuutta unohtamatta. Se ohjaa kuluttajia, yrityksiä ja julkisia hankkijoita vastuulliseen, ympäristön paremmin huomioivaan kuluttamiseen. Monista päivittäistavaroista tuttu merkki voidaan myöntää myös esimerkiksi hotelleille, siivouspalveluille, sijoitusrahastoille, rakennusmateriaaleille ja taloille. Suomessa Joutsenmerkkiä hallinnoi Ympäristömerkintä Suomi Oy.