Avaimet ja lukitus

Huoneiston avaimia tulee säilyttää huolellisesti. Kun poistut kotoa, lukitse ovi takalukkoon tai käytä turvalukkoa, mikäli sellainen huoneistosi ovessa on. Kiinteistön kellari- ja ullakkotiloissa sekä pihavarastossa ei tule säilyttää arvotavaraa.

Jos avain unohtuu

Mikäli unohdat tai kadotat avaimen, ota viipymättä yhteyttä huoltoyhtiöön. Ovi avataan huoltoyhtiön toimesta ainoastaan huoneistossa kirjoilla oleville asukkaille. Huoltoyhtiö perii ovenavausmaksun asukkaalta voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Kadonneet avaimet

Avaimen katoaminen johtaa aina lukoston uudelleensarjoitukseen. Vääriin käsiin joutunut avain saattaa aiheuttaa ikäviä seuraamuksia. Mikäli avaimesi katoaa, ota viipymättä yhteyttä talosi huoltoyhtiöön.

Asunnosta poismuuton yhteydessä palauta huoneiston avaimet aina henkilökohtaisesti huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiö tarkistaa saatujen ja palautettujen avainten lukumäärän ja kuittauksen sekä aitouden.

Mahdolliset kustannukset lukoston uudelleen sarjoituksesta peritään asukkaalta.

ILOQ-lukitus

ILOQ on elektroninen lukitusjärjestelmä, joka mahdollistaa joustavan ja turvallisen pääsyoikeuksien hallinnan korkeaa turvatasoa vaativissa kiinteistöissä, kuten asuintaloissa. ILOQ-lukitus on asennettu kaikkiin VAV:n uusiin kiinteistöihin vuodesta 2014 alkaen. Lisäksi iLOQ-järjestelmä on asennettu joihinkin tätä vanhempiin kiinteistöihin lukitusuudistuksen yhteydessä

Ovisilmät, turvalukot ja turvaketjut

Voit asennuttaa kotisi oveen halutessasi ovisilmän, turvalukon tai turvaketjun omakustanteisesti. Lisävarusteet ovat kiinteästi asennettuja, joten niistä jää aina asennusjäljet. Huomioithan hankkiessasi jonkun edellä mainituista lisävarusteista, että mahdollisen poismuuton yhteydessä nuo tulee jättää asuntoon. Lisäasennetun turvalukon avain tulee toimittaa asuinkiinteistösi huoltoyhtiöön, jotta kulku asuntoon ”hätätilanteessa” on mahdollista.

Ajankohtaista