Pysäköinti ja liikenne

Jos sinulla on auto ja tarvitset vakituista autopaikkaa, ota yhteyttä VAV:n asiakaspalveluun. Jos talon pihalla on vapaita autopaikkoja, paikan voi vuokrata VAV:n asiakaspalvelusta. Autopaikat ovat maksullisia.

Lue VAV:n autopaikan sopimusehdot TÄSTÄ.

VAV:n asiakaspalvelusta voit tiedustella myös sähkötolpalla varustettuja autopaikkoja.

Hyvä muistaa:

  • Sähkötolpan kojerasian kansi on pidettävä kiinni.
  • Johtoja ei saa jättää roikkumaan tolpasta.
  • Tolpan toiminta ja lukitus on hyvä varmistaa aina syksyisin, ennen talven tuloa.
  • Jos huomaat sähkötolpassa vikaa, ilmoita asiasta huoltoyhtiöön.
  • Jos olet vuokrannut autopaikan, parkkiruudun puhtaanapito ja lumityöt ovat sinun vastuullasi.
  • Sähkötolpalla varustetuissa autopaikoissa vuokraaja vastaa myös sulakkeiden vaihtamisesta, jos tolpassa on perinteiset irrotettavat sulakkeet. Jos tolpassa on automaattisulakkeet, niissä ilmenevistä vioista tulee ilmoittaa huoltoyhtiöön.

Parkkialueella on myös varattuna muutama vieraspaikka asukkaiden vieraiden lyhytaikaiseen käyttöön.

Asukkaat eivät saa pysäköidä autojaan muualle kuin omaan parkkiruutuunsa. Vieraspaikan väärinkäyttö sekä pysäköinti muualle piha-alueelle johtavat pysäköintivirhemaksuun. Kaikissa VAV:n kiinteistöissä on Aimo Park Finlandin pysäköinninvalvonta (valvontakyltti). Valvontapyynnön ja ilmoituksen kiinteistöllä tapahtuvasta väärinpysäköinnistä voi tehdä täyttämällä lomakkeen. Valvontapyyntö välittyy lähimmälle pysäköinninvalvojalle. Täytä valvontapyyntö TÄSTÄ.

Autopaikoille pysäköidään henkilö-, paketti- tai farmariautolla, skoottereita, mopoja ja moottoripyörällä. Suurempien ajoneuvojen, kuten kuorma-autojen tai asuntovaunujen pysäköinti autopaikoille on kielletty. Ajoneuvon on mahduttava vuokratulle autopaikalle.

Sähkö tai hybridiauton lataaminen lämmityspistokkeesta on kielletty. Lataamista varten tarvitset erillisen sopimuksen.

Leikkiminen ja pelaaminen autojen parkkialueella on ehdottomasti kielletty. Vanhemmat ovat korvausvelvollisia lastensa ajoneuvoille mahdollisesti aiheuttamista vahingoista.

Romuajoneuvojen säilyttäminen pihoilla ja paikoitusalueella on kielletty. Poiskuljettamisen kustannuksista vastaa aina ajoneuvon haltija.

Liikenne pihoilla

Ajoneuvolla ajo pihateillä ja käytävillä on kielletty välttämätöntä hälytys- ja huoltoajoa lukuun ottamatta. Talvella väärin pysäköidyt autot haittaavat mm. lumen aurausta ja pihateiden hiekoitusta. Asukkaat voivat ajaa ja pysäköidä autonsa piha-alueelle ainoastaan tavaran lastausta ja purkua varten. Mikäli jostain syystä joudut ajamaan piha-alueella, edellytämme erityistä varovaisuutta ja hidasta tilannenopeutta, koska pihalla voi olla leikkiviä lapsia.

Pihan liikennemerkkien vastainen pysäköinti on rangaistava teko ja siitä tehdään ilmoitus pysäköinninvalvojalle.

Ajankohtaista