Biojätepussikokeilu käynnistyy – kierrätä biojätteesi ja vähennä omaa hiilijalanjälkeä

Tehostaaksemme biojätteen keräystä käynnistämme uudentyyppisen biojätepussikokeilun. Järjestelmän tarkoituksena on tehdä biojätteen lajittelusta entistä sujuvampaa ja miellyttävämpää.

Testissä oleva biojätepussi kestää paremmin rasvaa ja kosteutta kuin perinteiset biopaperipussit. Jubilo Wasten pussit eivät myöskään sisällä lainakaan mikromuovia toisin kuin muoviset biojäte-pussit. Biojätepussit asetetaan kierrätysmuovista valmistettuun muovikoriin. Tämä edesauttaa ilman kiertämistä biojätepussin ympärillä sekä biojätteen kuivumista ja ehkäisee siten hajuhaitto-ja. Pussit ja korit kiinteistöille toimittaa Jubilo Waste biokaasuautoilla.

Pilottiin on valittu seuraavat VAVn kiinteistöt: Tanssijantie 2, Kolohongankuja 6, Lehmuspolku 1, Kiulukuja 7, Orvokkirinne 4, Rajatie 5a, Pakkalanrinne 6, Lehtikallio 2, Lipputie 14 ja Kaskelantie 1. Kiinteistöihin toimitetaan 11.11.2019 alkavalla viikolla biojätepusseja ja biojätepusseja varten tarkoitettuja koreja (kts. Kuva).

Kiinteistöjen kerhohuoneeseen toimitetaan 11.11.2019 alkavalla viikolla biojätepusseja ja biojätepusseja varten tarkoitettuja koreja. Nämä jaetaan tämän jälkeen huollon toimesta asuntoihin.
Jokaista asuntoa kohden on yksi muovinen kori sekä 2 nippua biojätepusseja. Pussit riittävät vuoden tarpeisiin.

Kokeilu kestää noin kaksi kuukautta, jonka jälkeen kyselemme kokemuksia.

Käytättehän kokeilun aikana ja sen jälkeen nyt jaettavia pusseja. Pussit viedään normaaliin biokeräysastiaan. Jaetut korit jäävät teille myös myöhempää käyttöä varten.

Tulemme jakamaan vielä erilliset ohjeet ja kyselykaavakkeet kokeilun tuloksellisuuden arvioimiseksi.

Mahdolliset ylijäävät pussit ja korit toimitetaan kiinteistön kerhotilaan tai varastoon, josta asukastoimikunta voi niitä tarvittaessa jakaa.

Nyt kaikki mukaan kierrättämän biojätettä ja vähentämään omaa hiilijalanjälkeä!