Kodin hoitaminen

Me VAV:lla huolehdimme siitä, että talot pysyvät hyvässä kunnossa. Myös asukkaiden on tärkeää pitää huolta omasta kodistaan. Asunnon kuntoa on hyvä seurata säännöllisesti. Jos havaitset mahdollisia vikoja, puutteita tai vaurioita, ilmoitathan niistä viipymättä.

Vastuunjakotaulukosta näet, miten kodin huoltotöissä ja korjauksissa vastuu jakautuu. Vikailmoitukset tehdään aina ensisijaisesti huoltoyhtiölle. Helpoiten teet vikailmoituksen OmaVAV-palvelumme kautta.

Kiireellistä korjausta vaativat vahingot, kuten vesivahingot, putkivuodot sekä viemäreiden tukokset on tärkeää ilmoittaa heti huoltoyhtiöön lisävahinkojen välttämiseksi. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää OmaVAV-palvelua, voit olla suoraan yhteydessä huoltoyhtiöön. Oman talosi huoltoyhtiön yhteystiedot löydät  OmaVAV-palvelusta ja asuinkiinteistösi ilmoitustaululta.

Suurimman osan asunnon vioista, puutteista ja vaurioista korjaa huoltoyhtiö. Jos työ vaatii asiantuntevaa erikoisliikettä, huoltoyhtiö välittää toimeksiannon sille. Muistathan, että tahallisuudesta, huolimattomuudesta tai ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä johtuvat vahingot asukas joutuu korvaamaan itse.

Ajankohtaista