Energiansäästöviikko 5.-11. lokakuuta

Energiansäästöviikkoa vietetään 5.–11.10. koko Suomessa. Kampanjaviikko muistuttaa, että energiaa säästämällä karsimme kuluja ja autamme hillitsemään ilmastonmuutosta. 

Tänä vuonna viikon aikana etsitään energiasyöppöjä, joita lymyilee lähes kaikkien nurkissa. Tarpeettoman korkea huonelämpötila tai tuntikausia turhaan päällä olevat laitteet ovat kaikki energiasyöppöjä, jotka tekevät salakavalasti suuren laskun niin ympäristölle kuin kukkarolle. Näihin energiasyöppöihin voit tutustua myös VAV:n Energiaremppa-sivulla.

Energiansäästöviikolla tarkastellaan koko perheen toimintatapoja kotona, esimerkiksi valojen tai turhaan päällä olevien sähkölaitteiden sammuttamisesta.

Energiansäästöviikon viesti on ajankohtainen aina niin kouluissa, yrityksissä kuin kodeissa. – Jos ja kun Suomen ilmastotavoitteet toteutuvat, olemme vuonna 2035 hiilineutraali yhteiskunta. Energiansäästö on silloinkin ajankohtaista, sillä tulevaisuudessa meidän on opittava ohjaamaan energiankäyttöämme niihin hetkiin, kun uusiutuvaa tuuli- ja aurinkoenergiaa on paljon tarjolla, ja vähennettävä kuluttamista silloin, kun energiasta on pulaa.

Seuraa VAV:n Energiaremppaa verkkosivuillamme ja somekanavissa tai Vavila-asiakaslehdessä! Saat ajantasaista tietoa kodin energiankulutuksesta ja löydät arjen säästöjä energiankulutukseen.
Tutustu energiaremppaajiin TÄSTÄ.