Huolehditaan itsestämme ja naapureistamme

VAV:n kiinteistössä, kuten koko maassa, eletään täysin poikkeuksellista aikaa. Kodilla on uusia rooleja, kun se on koronavirusepidemian takia myös etätyöpaikka, etäkoulu, karanteenipaikka ja ehkä myös sairastupa. Kodeissa vietetään nyt enemmän aikaa vuorokaudessa kuin koskaan aikaisemmin.

Poikkeustilanne vaatii paitsi VAV:n asiakaspalvelulta ja isännöinniltä sekä ennen kaikkea jokaiselta asukkaalta poikkeuksellista sietokykyä ja sopeutumista muuttuviin tilanteisiin. Tämän vuoksi toivomme, että myös VAV:n kiinteistöissä aktivoiduttaisiin huomioimaan naapurit ja muut asukkaat.

Tarvitaan uudenlaista vastuunkantoa sekä pitkäpinnaista ja välittävää naapuruutta.
Tarvitaan omaa harkintaa, sillä jokin korkeampi taho ei voi hoitaa kaikkea puolestasi.
Tarvitaan arkijärkeä tehdä kaikkien terveyttä ja turvallisuutta edistäviä valintoja arjessa.

Tässä tilanteessa kaikki asiat eivät välttämättä hoidu normaalissa aikataulussa, ja sen vuoksi toivomme ymmärrystä sekä priorisointia tehtävien hoidossa. Me kaikki teemme varmasti parhaamme tässä hankalassa tilanteessa.

Pyritään keskittymään tärkeimpään: itsemme ja kanssaihmisten terveyteen ja turvallisuuteen. On tärkeää olla hätääntymättä. Tuetaan toinen toisiamme ja ennen kaikkea heikommassa asemassa olevia kaikin keinoin. Kyllä tästä selvitään!

Alla muutamia esimerkkejä, mitä juuri sinä, asukastoimijat ja asukkaat voitte tehdä naapureiden hyväksi koronaviruksen aikana kuitenkin yleisiä ohjeita noudattaen:

  • Tiedustele lapulla, ilmoitustaululla tai pudottamalla postiluukusta, naapurisi hyvinvointia ja tarjoa juttuseuraa puhelimitse
  • Tarjoa apua vanhemmille ihmisille, voitko mahdollisesti käydä kaupassa/apteekissa heidän puolestaan
  • Tiedustele pienten lasten vanhemmilta, voitko olla avuksi, sillä monet tekevät etätöitä ja huolehtivat samalla lastensa koulunkäynnistä ja hyvinvoinnista
  • Varusta mahdollisuuksien mukaan pesutupa tarvittavilla puhdistustuotteilla,
    kuten pesuaineella ja talouspaperilla. Ostokset voit tehdä talon S-kortilla
  • Ilmoittaudu mukaan pääkaupunkiseudun nappinaapuri.fi toimintaan ja hyödynnä oman kiinteistösi sekä alueesi sosiaalisen median ryhmiä.