Kasvomaskit käytössä henkilöstöllämme

VAV-konsernin työntekijät käyttävät kasvomaskeja, kun käyvät kiinteistöillä ja asunnoissa.
– Kaikki asiakkaidemme kanssa kohtaavat työntekijämme käyttävät maskeja, koska välitämme asukkaistamme ja toisistamme. Haluamme tehdä parhaamme estääksemme koronaviruksen leviämisen, kertoo toimitusjohtaja Teija Ojankoski.

VAV-konsernissa on yli 220 kiinteistöä, ja 11 000 asuntoa. Konsernissa työskentelee 54 henkilöä isännöinnin, asuntovuokrauksen, asumisneuvonnan, vuokravalvonnan, talouden, rakennuttamisen ja hallinnon tehtävissä.

Meille henkilöstön ja asukkaiden terveys on tärkeää, ja haluamme estää koronaviruksen leviämisen kiinteistöissämme Vantaalla. Kasvomaskien käyttöönottaminen on vain yksi lisätoimi muiden joukossa. Teemme kaikkemme asukkaiden turvallisuutensa eteen, Ojankoski kertoo.

Lisäksi Ojankoski muistuttaa, että kasvomaskit eivät poista turvavälien, käsihygienian tai kiinteistöjen tehostetun siivouksen merkitystä.

Kasvomaskien käyttö työtehtävissä on iso muutos ja vaatii varmasti alkuun totuttelua. Meillä on töissä todella fiksuja, osaavia ihmisiä. He ymmärtävät, että teemme tämän meidän kaikkien turvaksi, Ojankoski painottaa.

Myös työntekijät kokevat kasvomaskien tuovan turvaa omaan työskentelyynsä. On äärimmäisen tärkeää, että jokaisella työntekijällämme on turvallinen olo työtehtävissä. Voimme turvata asukkaiden turvallisuuden käyntiemme yhteydessä vain suojautumalla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

Pisaratartuntana ensisijaisesti tarttuva koronavirus voi tarttua jo muutama päivä ennen oireiden alkua tai oireettomasta henkilöstä. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Pysytään terveinä!

Ohje kasvomaskin käyttöön TÄSTÄ.