Koronarajoitteita puretaan vaiheittain

Koronavirustartunnat on onnistuttu Suomessa pitämään varsin hyvin hallinnassa. Uusien suositusten mukaisesti koronarajoituksia voi hallitusti alkaa lieventämään. Vaikka rajoitustoimia aletaan asteittain purkamaan, on jokaisen tärkeää edelleen noudattaa THL:n ohjeita.

Toimiston asiakaspalvelu

Asiakaspalvelupisteemme on toistaiseksi suljettu 31.8. asti. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin­ klo 9–12.00 ja tiistaisin, keskiviikkoisin sekä torstaisin klo 9.00–11.00. Perjantaisin puhelinpalvelu on suljettuna.

Sähköisen asioinnin palvelut ovat koko ajan käytettävissä. Asukkaiden asuntoasiat hoituvat OmaVAV -palvelussa, sähköpostin tai puhelimen välityksellä. Asuntohakemuksen ja irtisanomisilmoituksen voi tehdä sähköisesti vav.fi sivulla.

Rajoitteiden purku kiinteistöillä

Siivoustoimet kiinteistöillä jatkuvat tehostetusti. Isännöitsijän ja huollon asukaskäynnit ja –tapaamiset kiinteistöillä pyritään siirtämään kesän yli.

Asuntojen muuttotarkastukset suoritetaan niin, että asukas ei ole asunnossa. Ilmoitamme tarkastuksesta ennakkoon asukkaalle tekstiviestillä tai soittamalla. Tämä antaa asukkaalle mahdollisuuden ilmoittaa mahdollisesta tartuntariskistä.

Asukaskokouksia ja talkoita voi alkaa järjestää 1.6. alkaen. Niissä tulee kuitenkin noudattaa
50 henkilön kokoontumisrajoitusta ja riittävää turvaväliä. Kiinteistöjen asukastoiminta jatkuu aiemmin valittujen henkilöiden toimesta seuraavaan kokoukseen asti.

Kiinteistöjen saunat ja kerhotilat avataan 1.6. alkaen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisara- ja kosketustartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Pintojen osuus viruksen leviämisessä ei nykytiedon mukaan ole merkittävä.

Yleisten tilojen käytössä tulisi varmistua, että 2 metrin etäisyys ihmisten välillä on mahdollista säilyttää. Kiinteistöjen yleisten tilojen pintojen siivouksessa käytetään samoja aineita ja siivousmenetelmiä kuin normaalitilanteessakin käytetään.

Kerho- ja harrastetilojen käyttö on niiden käyttäjien omalla vastuulla. Käyttäjiä suositellaan pitämään huolta turvaetäisyyksistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Asukasaktiivien kannattaa edelleen jatkaa yhteydenpitoa sähköisten välineiden välityksellä, sillä erityisesti riskiryhmiin kuuluville ei edelleenkään suositella osallistumista kokoontumisiin. Esimerkiksi asukastoimikunnan kokouksen voi pitää sähköpostitse. Pöytäkirja tehdään normaalisti.

Kokoontumisrajoitus muutetaan Suomessa 1.6.2020 lähtien 10 henkilöstä 50 henkilöön, joten talkoita voi järjestää ja siirtolavoja voi tilata asukastoimikuntien toiveiden mukaisesti 1.6.2020 lähtien. Talkoita järjestettäessä on syytä ottaa huomioon turvaetäisyydet sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.