Pääkaupunkiseudun yhteiset kevätsiivoustalkoot

Pääkaupunkiseudun yhteiset kevätsiivoustalkoot järjestetään 11.4.–2.6.2023. Tule mukaan yksin tai porukalla siivoamaan yhdessä lähiympäristösi kesäkuntoon!

Kaupunki tarjoaa talkoolaisille jätesäkit ja tarvittaessa siivoustyövälineitä, kuten roskapihtejä ja suojahanskoja, sekä huolehtii roskien ja romujen poiskuljetuksen sovitusta paikasta.

Siivottavaksi sopivat alueet

Siivoustalkoot koskevat kaupungin yleisiä alueita. Sopivia siivottavia alueita ovat muun muassa:

  • metsiköt
  • puistot
  • puronvarret
  • tienpientareet.

Mahdollinen metalliromu, sähkö- ja elektroniikkaromu (esim. TV, tietokone, stereot), vaaralliset jätteet (esim. akut, öljykanisterit), renkaat ja puujäte on muistettava lajitella erikseen. Renkaita tai muita isokokoisia romuja ei tarvitse säkittää. Talkoissa ei kerätä luonnosta mitään eloperäistä, kuten lehtiä ja risuja. Niissä ei myöskään siivota yksityisiä alueita.

Ilmoittautumiset etukäteen suuralueittain

Hakunila, Koivukylä ja Korso:
mervi.viitanen@vantaa.fi
Aviapolis ja Tikkurila:
elise.niemi@vantaa.fi
Kivistö ja Myyrmäki:
nina.lindstrom@vantaa.fi

Myös puroille tulossa vieraslajitalkoita sekä siivous- ja kunnostustalkoita

Lähiluonnon hyväksi voi toimia myös puro- ja vieraslajitalkoissa. Eri puolilla Vantaata kitketään talkoilla jättipalsamia purojen rannoilta, siivotaan romuja ja kunnostetaan puronuomia soraistamalla.

Talkoista tiedotetaan tarkemmin keväällä ja kesällä Vantaan kaupungin verkkosivuilla sekä Purotalkkarit- ja Vantaan lähiluonto -Facebook-sivuilla.

Lisätietoja talkoista Vantaan kaupungin verkkosivuilta