Paperipostista luopuminen

Paperipostista kannattaa luopua

Moni saa meiltä vielä laskut ja tiedotteet paperisina. Kesän kynnyksellä on hyvä hetki laittaa päälle esimerkiksi e-laskut, niin asiat hoituvat sähköisesti myös reissun päällä.

VAV voi halutessasi lähettää sinulle laskut e-laskuina suoraan verkkopankkiisi tai digitaaliseen postisovellukseen, kuten OmaPostiin tai Kivraan. Myös tiedotteet, jotka olet tähän asti saanut meiltä postitse, voidaan halutessasi lähettää suoraan digitaaliseen sovellukseen.

Suosittelemme, että otat käyttöön sekä e-laskut että digitaalisen postisovelluksen. Näin asiointisi helpottuu. Samalla paperilaskuista syntyvä hiilijalanjälki kevenee.

Mikä on e-lasku?

E-lasku on sähköinen lasku, joka lähetetään suoraan laskuttajalta verkkopankkiisi tai käytössäsi olevaan digitaaliseen postisovellukseen.

E-lasku sisältää kaikki tarvittavat tiedot maksamista varten. Jos käytössäsi on verkkopankkitunnukset, sinun tarvitsee vain hyväksyä lasku ja maksaa se muutamalla klikkauksella.

Mikä on digitaalinen postisovellus?

Digitaalisia postisovelluksia on useita. OmaPosti on Postin tarjoama sovellus, joka mahdollistaa laskujen ja muun kirjepostin vastaanottamisen sähköisesti. Toinen vaihtoehto on Kivra, johon voi ohjata kaiken meiltä tulevan kirjepostin. Palvelut ovat ilmaisia, mutta vaativat rekisteröitymisen.

Voit ladata sovellukset älypuhelimeesi tai käyttää niitä verkkopalveluna tietokoneella. Sovelluksen asetuksista valitaan, miltä lähettäjiltä tuleva posti ohjataan sovellukseen. Sovellukset mahdollistavat esimerkiksi laskujen maksun suoraan sovelluksesta.

Miksi paperilaskuista ja muusta paperipostista kannattaa luopua?

  • Sähköiset laskut ovat helppoja käsitellä. Voit tarkastella, maksaa ja arkistoida laskut digitaalisesti missä ja milloin tahansa.
  • Sähköinen laskutus tarjoaa paremman tietoturvan kuin perinteinen postitse tapahtuva laskutus.
  • Paperilaskut voivat kadota tai ne saattavat joutua väärille henkilöille, kun taas sähköisessä laskutuksessa tiedot ovat suojattuja ja vain sinun saatavillasi.
  • Sähköinen laskutus on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin perinteiset paperilaskut. Paperin tuotannosta, kuljetuksesta ja hävittämisestä syntyy merkittävä hiilijalanjälki.

Digitaaliset postisovellukset

OmaPosti-sovellus

Kivra-digipostisovellus

Ohjeet e-laskuihin

Nordean asiakkaat

OP:n asiakkaat

S-Pankin asiakkaat

DanskeBankin asiakkaat

Aktian asiakkaat