Pienet hyvät hetket

Poikkeusaikoina tarvitaan toivoa. Ilman edes häilyvää näkymää jostakin hyvästä tulevaisuudessa, meillä on suuri riski lannistua ja lakata uskomasta asioiden järjestymiseen. Kautta aikojen ihmiset ovat selvinneet käsittämättömistäkin vaikeuksista usein vain siksi, että he eivät ole hylänneet pientä unelmantynkää sisimmässään.

Valoisien puolien löytäminen on monelle luontaista aivan yhtä lailla kuin joillekin sen synkän puolen esiin veto. Synkkyyteen taipuvia tarvitaan muistuttamaan jalkojen pitämisestä maassa, mutta valoa näkevät kantavat meitä eteenpäin.

Koronavirus on tuonut monien asukkaidemme arkeen kohtuuttoman paljon murhetta. Lomautukset, rahavaikeudet, yksinäisyys ja päälle kaatuvat seinät ovat monille todellisuutta. Onneksemme meillä on myös lukuisia asukkaita, joilla on ollut mahdollisuus auttaa ja ilahduttaa naapureitaan, kun nämä ovat tarvinneet juttuseuraa tai apua esimerkiksi kaupassa käyntiin. Samoin me VAV:lla olemme pystyneet joustamaan esimerkiksi vuokranmaksuvaikeuksissa tai neuvomaan erilaisten avuntarjoajien piiriin.

Korona-ajan erikoinen paradoksi on, että samalla kun meidän pitää vältellä toisiamme, huomaamme tarvitsevamme muita ihmisiä entistä enemmän.  Joulunaika on oivallinen ajankohta hyvän mielen teoille, kuten tutuille soittamiselle, korttien lähettämiselle, lenkkiseuralle, siivous- tai muulle arjen avulle. Nyt näille on erityisen suuri tarve.

Jaksetaan katsoa ja uskoa tulevaan ja tehdä arjen tekoja, jotka kantavat meitä ja muita eteenpäin! Pyydetään myös apua, kun sitä tarvitsemme. Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta – nautitaan pienistä hyvistä hetkistä, joita meidän jokaisen päiviin aina mahtuu.

Rauhaisaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta kaikelle kansalle!

Teija Ojankoski
toimitusjohtaja

VAV-konserni