Suojele kotiasi kesälläkin

Tuliko ovi lukkoon? Jäiköhän kahvinkeitin päälle? Entä silitysrauta? Tyhjensitkö postilaatikon?
– Joo, joo. Kaikki on kunnossa. Ei siellä postissa ole kuitenkaan kuin laskuja.
Laitan vielä someen, että seuraavat viikot ollaan Suomea kiertämässä ja nyt ei tarvitse miettiä hetkeen edes kotiasioita.

STOP tykkänään!

Vaikka monen lomasuunnitelmat on mennytkin koronan takia uusiksi, viettävät useat meistä tänäkin suvena pitkiä aikoja poissa kotoa. Tämä tarjoaa rikollisille mahdollisuuksia, joita kannattaa pyrkiä estämään parhaansa mukaan. Kokosimme muutaman vinkin, jotka vaikeuttavat rikollisten työtä ja takaavat sinulle rentouttavamman kesäloman.

1. Jos vietät pitkiä aikoja samassa osoitteessa kesällä, muista kääntää postisi. Laskut ja muut kirjeet tarjoavat rikollisille helpon tavan urkkia tietoja. Jos tarjolla on e-lasku tai -kirje, hyödynnä niitä.

2. Pyydä luotettavaa tuttua tyhjentämään/tarkastamaan postilaatikkosi ajoittain. Näin varmistat, että sinne tulevat laskut tulee maksettua ajoissa eikä postilaatikkosi pullistele posteista.

3. Pidä kotisi asutun näköisenä, kuten piha-alue kunnossa.

4. Jos sinulla on aikuisia lapsia tai luotettavia läheisiä, pyydä heitä käymään tarkistamassa asuntosi ajoittain.

5. Älä kerro lomasuunnitelmistasi tarkasti some-kanavissa. Rikolliset voivat hyödyntää jakamiasi tietoja helposti.

6. Hanki itsellesi Minun Omatietoni -turvapalvelu kesäksi. Sen avulla huomaat heti, jos luottotietojasi käytetään väärin esimerkiksi laskulla ostamiseen. Saat myös apua mahdollisiin identiteettivarkaustilanteisiin 24/7. Palvelun saa nyt kampanjahintaan kolmeksi kuukaudeksi 14,70 €:lla. Palvelu katkeaa automaattisesti, joten sinun ei tarvitse edes huolehtia sen päättämisestä, kun kolme kuukautta on kulunut.

7. Muista tarkastaa kaikki kodin sähkölaitteet kahteen kertaan. Yleensä ne eivät ole päällä, mutta nukut varmemmin, kun asiaa ei tarvitse miettiä 200 kilometrin päässä.

8. Varmista vielä, että kotivakuutuksesi on voimassa ja kunnossa.

Hyvää kesää!

Lähde: Suomen Asiakastieto Oy