Uudet viherhoitosopimukset voimaan huhtikuun alusta alkaen

VAV on kilpailuttanut uudet viherhoitosopimukset. 1.4.2024 alkaen VAV:n vihertöistä vastaa itäisellä palvelualueella Rata- ja talohuolto RTH Oy ja läntisellä palvelualueella Vihervarikko Oy. Molemmat kumppanit ovat vastuullisia ja vankkoja alan ammattilaisia.

VAV:n viherhoitopalveluihin kuuluu talojen pihoilla yleisten alueiden:

  • nurmikon leikkuut
  • kasvillisuuden hoito- ja leikkuutyöt
  • vieraslajien torjunta
  • muut pihakasvien- ja puiden hoitotyöt

Uudelle viherhoidon sopimuskaudelle on tietoisesti vähennetty lannoitusta ja kalkitusta. Lannoitus ja kalkitus tehdään tarpeen mukaan maanäytetulosten perusteella. Lannoitukset tehdään mahdollisimman luonnonmukaisilla lannoitteilla.

”Lisäksi rikkakasvitorjunnat tehdään mekaanisesti, eikä kemiallisia torjunta-aineita käytetä. Viherhoidon kumppanimme käyttävät pääsääntöisesti akkukäyttöisiä työkoneita, jolloin päästöt pienenevät”, kehityspäällikkö Antti Tikkanen kertoo.

Kiinteistöillä lisätään luonnonmukaisuutta ja tuetaan luonnon monimuotoisuutta

VAV:n tavoitteena on yhdessä viherhoidon yhteistyökumppaneiden kanssa tukea myös piha-alueiden luonnonmukaisuutta.

Se tarkoittaa, että pihojen reuna-alueiden nurmikoita leikataan harvemmin, jotta kukat ehtisivät kukkimaan ja hyönteiset voisivat paremmin. Nurmikon leikkuusilppua voidaan levittää pensaiden alustoille. Syksyllä ohuet lehtikerrokset leikataan silpuksi nurmikonleikkauksen yhteydessä, tämä parantaa maan rakennetta ja lannoittaa.

Kaadettujen puiden runkoja jätetään mahdollisuuksien mukaan metsäisille alueille tai niittyalueille. Niittykokeiluja on VAV:n piha-alueilla meneillään nyt kuusi, kokeilujen avulla etsitään parhaita toteutusmalleja. Niittyjen määrää lisätään mahdollisuuksien mukaan.

 

 

Vihervarikko Oy Olemme vuonna 2000 perustettu viheralueiden hoitoon ja ylläpitoon erikoistunut yritys. Työllistämme kiivaimpana kasvukautena noin 50 viheralan ammattilaista. Toimimme PK-seudulla ja Päijät-Hämeessä.

RTH OY Olemme ketterä kiinteistö & -viherpalveluyritys. Pidämme kiinteistöjen pihat ja muut viheralueet kunnossa keväästä syksyyn. Viheralueiden hoitoon erikoistunut asiantunteva henkilöstömme tuntee erilaiset kasvit ja niiden vaatimukset sekä huolehtii niiden tarvitsemasta hoidosta oikea-aikaisesti, tehokkaasti ja turvallisesti. Viheralueiden säännöllisellä hoidolla varmistetaan, että piha-alueet säilyvät terveinä, turvallisina ja toimivina kaikille käyttäjille. Olemme aiemmin toimineet VAV kumppanina nurmikonleikkuussa ja nyt yhteistyö laajenee myös mm. pensaiden sekä puiden leikkuisiin & hoitoihin.