Pesutupa, sauna ja kerhohuone

Pesutupa

Ohjeet pesutuvan käytöstä ja sen käyttöajat löytyvät pesulan seinältä. Pesutupa varataan joko varauskirjalla tai avaintaulusysteemillä. Noudatathan varaamaasi aikaa. Tutustu pesukoneiden käyttöohjeisiin. Tarvittaessa saat käyttöohjeista lisätietoja asuinkiinteistösi isännöitsijältä tai kiinteistön asukastoimikunnalta.

Mattoja saa pestä ainoastaan erillisissä matonpesukoneissa. Talopesulan tavalliset pesukoneet eivät kestä märkien mattojen painoa. Älä laita pesukoneisiin kaarituettuja rintaliivejä ilman pesupusseja.

Kuivaushuone

Kuivaushuone on ensisijaisesti tarkoitettu talopesulan käyttäjille. Puhallin on käytössä yleensä klo 7—22. Lämpöpuhallinta ei saa käyttää yöaikana. Mattojen kuivatus kuivaushuoneessa on kielletty.

Jos kuivaushuoneessa on vapaata, myös kotona pesty pyykki suositellaan kuivattamaan siellä. Kuivunut pyykki on haettava pois mahdollisimman pian, jotta tilaa vapautuu seuraavalle käyttäjälle. Kuivausrumpua saa käyttää myös kotona pestyn pyykin kuivaamiseen samoin ehdoin kuin kuivaushuonetta.

Talosauna

Saunavuoro talosaunasta varataan VAV:n asiakaspalvelusta. Jätä sauna käyntisi jälkeen siistittynä, sellaisena kuin itse haluaisit sen olevan vuorosi alkaessa. Varustaudu omin laudeliinoin. Lemmikkieläinten vieminen saunatiloihin on kielletty. Ethän myöskään vie löylyhuoneeseen muovileluja.

Talosaunassa on ilmastointi järjestetty koneellisena poistona keskitetysti. Ilmastointijärjestelmän säätö on ammattilaisten työtä. Löylyhuoneen ja lauteiden huuhtelu suihkuttamalla ennen ja jälkeen saunomisen lyhentää puurakenteiden ikää ja huonoimmassa tapauksessa aiheuttaa puuosien lahoamista jopa homevaurioita. Huolehdi, että vesi ei pääse pukuhuonetilaan.

Saunatiloissa ei saa värjätä hiuksia. Hiusväri tarttuu kiinni saunan lauteisiin ja muihin puurakenteisiin. Värin poistaminen on mahdotonta. Muistathan lähtiessäsi sammuttaa valot ja sulkea ovet.

Kerhohuone

Monesta VAV:n kiinteistöstä löytyy kerhohuone. Yleensä kerhohuoneen käytöstä, järjestyksestä ja siivouksesta huolehtii asukastoimikunta. Jos kerhohuoneen käyttö kiinnostaa, ota yhteyttä kiinteistösi luottamushenkilöön tai asukastoimikunnan jäseniin. Kerhohuoneen seinältä löydät kerhotilan käyttöohjeet. Kerhohuone on kaikkien asukkaiden käytössä. Toimintaesimerkkejä löytyy runsaasti. Tässä muutama esimerkki: perhejuhlat, pelituokiot, askarteluhetket, iltapäiväkerhot, kirpputorit jne.

Ajankohtaista