Vuokrasopimus ja vakuus

Asukas allekirjoittaa vuokrasopimuksen.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti tunnistautumalla pankkitunnuksilla tai VAV:n toimistossa, kun hakija on hyväksynyt hänelle annetun asuntotarjouksen. Sopimukseen tulee myös mahdollisen avio-/avopuolison tai muun asuntohakemuksessa mukana olleen tasavertaisen vuokralaisen tunnistautuminen tai allekirjoitus, joko henkilökohtaisesti tai oikeaksi todistetulla valtakirjalla. Kuitti maksetusta vakuudesta tulee olla mukana noudettaessa asunnon avaimia. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Tarkemmat ohjeet vakuusmaksun maksamisesta ja vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta annetaan kirjallisesti asuntotarjouksen yhteydessä.

Asunnon väliaikainen luovuttaminen ilman VAV:n lupaa on kielletty. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Vakuus

Vakuusmaksu on huoneistokohtainen rahavakuus, joka on tarkoitettu asunnon kunnon, vuokran ja muiden asumiseen liittyvien maksujen vakuudeksi.

Vakuusmaksu palautetaan asiakkaalle vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. Palautus edellyttää, että kaikki asunnon avaimet on luovutettu, asunto on kunnossa ja siivottu sekä vuokrat ja muut mahdolliset
maksut on suoritettu.

Vakuusmaksu määräytyy asunnon huoneistokoon mukaan seuraavasti:

Huoneistokoko Vakuusmaksu
1h + k/kk 400 €
2h + k/kk 500 €
3h + k/kk 600€
4h + k/kk 750€
5-6h + k/kk 950€

Maksuhäiriömerkinnät voivat vaikuttaa vakuusmaksun määrään. Tarkka summa ilmoitetaan asunnonhakijalle lähetettävässä tarjouksessa.

Ajankohtaista

Siirry arkistoon
Skrollaa