Kirjautuminen hakemuksen muokkaukselle ja OmaVAV-palveluun uudistuu. Muutokset astuvat voimaan 2.12. alkaen, ja ne toteutetaan vaiheittain. Uusien käyttäjien salasanan vähimmäispituus nousee…
Opi hallitsemaan varaston kaaos
28.09.2023Ajankohtaista
Verkkokellari, irtaimistovarasto, häkkivarasto. Rakkaalla ja joskus raivostuttavallakin lisäsäilytyspaikalla on monta nimeä. Parhaimmillaan verkkokellarit ovat tarpeellisia ja järjestelmällisiä lisäsäilytystiloja, pahimmillaan sinne hautautuu kenties vuosikausiksi käyttämätöntä, mutta ehkä käyttökelpoista tavaraa.
Näillä vinkeillä voit hillitä verkkokellarin kaaosta.
Hallitse tavaramäärää. Lattiasta kattoon, oviaukkoon asti piripintaan sullottu verkkokellari on vaikeasti hallittava.
Säilytä vain tarpeellista. Mieti, jos et ole tarvinnut tavaraa vuoteen, onko sitä oikeasti tarpeellista säilyttää vielä, vai voisiko tavarasta olla iloa kenties jollekin muulle? Tarpeettomia tavaroita voi myydä vaikkapa taloyhtiön pihakirppiksellä tai antaa lahjoituksena niitä eniten tarvitseville.
Pohdi, mitä säilytät. Verkkokellarissa saa säilyttää normaalia kodin irtaimistoa ja vaatteita. Muista, että helposti syttyvät tuotteet, kuten kaasut, ilotulitteet tai polttoaineet eivät kuulu verkkokellareihin, koska ne ovat suuri paloturvallisuusriski. Auton renkaita saa säilyttää verkkokellareissa yhden sarjan. Muista kuitenkin, että verkkokellareissa ei kannata säilyttää mitään erityisen arvokasta tavaraa.
Mieti, miten säilytät. Syliin kaatuva jätesäkki- tai muovipussivuori ei houkuta käymään verkkokellarissa. Läpikuultavat muovilaatikot tai tukevat pahvilaatikot on helpompi järjestää pinoihin ja hyllyihin. Muista merkata laatikoihin, mitä ne sisältävät. Tarkista myös, onko kotivakuutuksessasi ehto ja ohjeita tavaroiden kellarivarastossa säilyttämiseen.
Kulkuväylät. Järjestä tavarat hyllyihin tai siisteihin pinoihin niin, että pääset kulkemaan vaivattomasti myös verkkokellarin perälle. Jätä siis lattiapintaa mahdollisimman paljon vapaaksi.
Muista, että irtaimistovaraston käytävillä ei saa säilyttää tavaroita paloturvallisuusriskin vuoksi.
Lajittele. Järjestä tavarat käyttötarkoituksen mukaan. Kausivaatteet omalle alueelleen, joulukoristeet omalle, marjastamiseen tai retkeilyyn tarvittavat välineet omille alueilleen.
Vie mennessäsi. Muista tyhjentää ja siivota verkkokellari pois muuttaessasi.