Hyvät käytöstavat pesutuvassa: vinkkejä sujuvaan pyykinpesuun

Lähes kaikissa VAV:n taloissa on maksuton pesutupa. Sen käyttö on helppoa ja mukavaa, kunhan muistaa muutaman perusasian.

Varaa aika: Tarkista oman talosi varausjärjestelmä, se on VAV:lla yleensä varauskirja. Kun varaat ajan, vältyt turhalta odottelulta ja voit suunnitella pyykkipäiväsi etukäteen. Myös muut pesutuvan käyttäjät voivat ennakoida vapaat pesuajat.

Valmistelut ennen pesutuvassa käyntiä: Kerää kaikki likaiset pyykit ja tarkista, ettei taskuihin ole jäänyt pesukoneeseen kuulumattomia tavaroita. Jos peset kaarituellisia rintaliivejä tai muita pienpyykkejä, muista käyttää pesupussia. Rintaliiveistä irronneet kaarituet rikkovat helposti pesukoneen.

Saavu ajoissa ja ole joustava: Pyri saapumaan pesutupaan ajoissa varatulle ajalle, jotta voit aloittaa pesun suunnitellusti. Jos huomaat, että pesukoneet ovat vielä käytössä varauksesi alkaessa, ole joustava ja odota hetki. Toiset voivat tarvita hieman lisäaikaa pyykkinsä kanssa.

Pesukoneen käyttö: Annostele pesuaine ja huuhteluaine maltillisesti. Liian runsaalla kädellä lorautettu pesuaine pilaa pidemmällä aikavälillä sekä tekstiilin että pesukoneen. Muista, että mattojen pesu tavallisissa pesukoneissa on kielletty. Märät matot painavat liikaa, ja pesukoneen moottori vioittuu herkästi liian painavaa pyykkiä pestessä. Mattojen pesu on sallittua ainoastaan matonpesukoneissa.

Vältä jättämästä pyykkejä koneisiin pitkäksi aikaa: Kun pesukoneesi on valmis, pyri ottamaan pyykkisi pois mahdollisimman pian. Näin vapautat tilaa seuraavalle pesijälle eikä kenenkään tarvitse odottaa pitkään vuoroaan.

Jätä pesutupa siistiksi käytön jälkeen: Pyyhi mahdolliset pesuaineiden roiskeet koneiden päältä ja tarkista, ettei pesukoneen rumpuun jää mitään ylimääräistä. Muista poistaa kuivausrummusta mahdollinen nukka. Laita roskat roskikseen, älä jätä sinne mitään helposti haisevaa. Näin seuraavat käyttäjät saavat nauttia siististä ja miellyttävästä ympäristöstä.

Ole kohtelias ja kunnioittava muita kohtaan: Kunnioita muita pesutuvan käyttäjiä ja heidän omaisuuttaan. Älä ota muiden pyykkejä tai häiritse heidän pyykkivuoroaan millään tavoin. Huomioi myös pesutupien käyttöajat.

Anna palautetta: Jos huomaat pesutuvassa jotain vikaa tai kehitysehdotuksia, anna siitä palautetta VAV:n asiakaspalveluun joko WhatsAppin tai OmaVAV-palvelun kautta.

Muista, että pesutuvan käyttö on yhteisöllistä ja kaikkien vastuulla pitää siitä huolta. Noudattamalla näitä ohjeita varmistat, että jokaisella on miellyttävä kokemus pesutuvan käytöstä ja että pesutupa pysyy siistinä ja toimivana kaikille käyttäjille.