Inspiroidu keväästä ja puhtaasta ympäristöstä: siivoa, lajittele ja kierrätä

Pääkaupunkiseudun yhteiset siivoustalkoot tulevat jälleen! Tule mukaan – yksin tai porukalla. Laitetaan yhdessä lähiluonto talkoilla kuntoon 1.4.–31.5.2024.

Siivoustalkoot kohdistuvat kaupungin yleisille alueille. Kaupunki tarjoaa talkoolaisille jätesäkit ja tarvittaessa siivoustyövälineitä sekä huolehtii roskien ja romujen poiskuljetuksen sovitusta paikasta.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Siivoa nurkat myös kotona

Kevät on hyvää aikaa siivota myös kotona niin komerot kuin varastotkin.

Huolellinen jätteiden lajittelu ja kierrättäminen on yksi helpoimmista päivittäisistä ympäristöteoista. Lajittelemalla eri jätteet kierrätysastioihin ja keräyslavoille niiden jatkohyödyntämistä varten, säästät luonnon rajallisia resursseja ja vaikutat yhdessä naapuriesi kanssa kiinteistösi sekajätekustannuksien hillitsemiseen. Sekajäte on jätejakeista kallein.  

Vältä turhaa sekajätettä: lajittele aina huolellisesti biojäte, pahvi ja kartonki, paperi, lasi sekä pienmetalli niille varattuihin keräysastioihin.

Anna tekstiileille uusi elämä. Käyttökelpoiset vaatteet kannattaa lahjoittaa tai myydä esimerkiksi kirppareilla. Käytöstä poistetut tekstiilitkin kannattaa kierrättää. VAV:lla  on viidessä kohteessa on käytössä tekstiilinkeräyskokeilu. Vaatteita voi viedä myös poistotekstiilikeräyspisteisiin.

Vaarallinen jäte (eli ongelmajäte), sähkö- ja elektroniikkaromu (ns. SER) ja iso metalliromu tai huonekalut eivät kuulu kiinteistöjen jätehuoneisiin. Vie ne esimerkiksi Sortti-asemille tai Sortti-keräysautooon. Sortti-keräysautot kiertävät pääkaupunkiseudulla 2.4.-4.6.2024. Katso lähin Sortti-auton pysähdyspaikka.

 

Ps. Oletko muistanut testata oman lajittelutietoisuutesi leikkimielisessä lajitteluvisassa? Vastausaikaa on 31.3. saakka!