Konduktööri muuttaa Veturikujalle

Eilen pääsivät uudet vuokralaiset tutustumaan Veturikuja 8:n valmistuviin asuntoihin. Muuttopäivä koittaa vasta joulukuun lopussa, mutta tutustumista uuteen kotiin odotettiin jo innokkaasti. Yksi muuttajista oli Sara-Sofia Järvinen. Hän muuttaa Järvenpäästä Tikkurilaan, jossa tuttua hänelle on vasta juna-asema.

Miltä tuntuu muuttaa uuteen kotiin?

Muutan vuodenvaihteessa Järvenpäästä Tikkurilaan VAV:n uuteen taloon, 29 neliön yksiöön Veturikujalle. Olen asunut kaksi vuotta kimppakämpässä ystäväni kanssa ja nyt muutan yksin. En ole aiemmin asunut uudiskohteessa ja on ihana tunne, että olen kotini ensimmäinen asukas. Kaikki on uutta ja siistiä. Pääsen laittamaan ja sisustamaan kodista ihan oman näköiseni. Vähän sama tunne kuin poistaisi uudesta puhelimesta suojakuorta.

Tikkurila on minulle vielä vieras, mutta kiva päästä tutustumaan uusiin maisemiin ja löytää uudet lenkkipolut.

Mitkä asiat vaikuttivat uuden kodin valintaan?

Sijainnilla oli suuri merkitys. Olen konduktöörinä VR:llä pääkaupunkiseudun lähijunissa. Minulle on tärkeää päästä asumaan lähemmäs Helsinkiä työni takia. Teen kaikenlaisia työpäiviä aamuvuoroista yövuoroihin siten, että päivät alkavat ja loppuvat Helsingin päässä. Juna-asemaa lukuun ottamatta Tikkurila on minulle vielä vieras, mutta kiva päästä tutustumaan uusiin maisemiin ja löytää uudet lenkkipolut.

Olet kotoisin Joensuusta, mikä sai muuttamaan pääkaupunkiseudulla?

Siskoni oli saanut töitä Helsingistä ja houkutteli muuttamaan hänen kanssaan samaa matkaa. Niinpä lähdin ja asuimmekin hetken samassa kämpässä. Konduktööriksi päädyin, kun veljeni, joka tekee samaa työtä, vinkkasi rekrytoinnin olevan käynnissä. Nyt olemme työkavereita myös. Joensuussa tulee aina välillä junalla käytyä tietysti muuta perhettä ja kavereita moikkaamassa.

Sara-Sofia Järvinen

• Asuu Järvenpäässä, muuttaa vuodenvaihteessa Tikkurilaan
• Ammatiltaan konduktööri, työskentelee VR:n lähiliikenteessä
• Harrastaa ulkoilua, lenkkeilyä ja ryhmäliikuntaa