Kuljetusalan lakko viivästyttää jäteastioiden tyhjennyksiä

Auto- ja kuljetusalan keskiviikkona 15.2. alkanut lakko vaikuttaa huomattavasti jäteastioiden tyhjennyksiin pääkaupunkiseudulla. Jätteet kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan kotona esimerkiksi parvekkeella, jos talon jäteastiat ovat täynnä.

Ainakin puolet asuinkiinteistöjen jäteastioista uhkaa jäädä päivittäin tyhjentämättä lakon päättymiseen asti. Lakko koskettaa eniten seka- ja biojätteiden sekä kartonki- ja muovipakkausten astiatyhjennyksiä. Ainoastaan lasipakkausten ja pienmetallin kuljetukset jatkuvat kohtuullisen normaaleina.

Jätehuollosta vastaava Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY suosittaa, että asukkaat säilyttäisivät jätteensä mahdollisuuksien mukaan kotonaan siihen asti, kunnes lakko on loppunut ja astiatyhjennykset jatkuvat normaalisti.

Jos kiinteistön jäteastiat ovat täynnä, jätteet on parasta säilyttää kotona esimerkiksi parvekkeella. Jäteastian ulkopuolella oleva jäte viivästyttää tyhjennyksiä lakon päättymisen jälkeen. Isoa määrää jätettä ei myöskään kannata viedä jäteastiaan heti lakon päätyttyä.

”Toivomme asukkailta ymmärrystä, että tästä saattaa aiheutua hetkellistä hankaluutta taloihin, jos jäteastiat täyttyvät. Jätteitä ei kannata kuitenkaan kasata jäteastioiden ulkopuolelle, ettei jätteet houkuttele esimerkiksi rottia”, VAV:n isännöintipäällikkö Jukka Tervo sanoo. ”Meihin tai HSY:hyn ei tarvitse olla yhteydessä täysistä jäteastioista. HSY:llä on tieto siitä, minkä kiinteistöjen jäteastiat jäävät lakon vuoksi tyhjentämättä.”

Pääkaupunkiseudun Sortti-asemat palvelevat asiakkaita normaalisti.

HSY listaa jätekuljetusten tilanteen asuinalueittain.

Lisätietoja lakosta HSY:n verkkosivuilta.