Lenkkisaunat ovat pois käytöstä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt suljettavaksi lukuisan joukon julkisten ja yksityisten toimijoiden käytössä olevia tiloja, muun muassa uimahallit, yleiset saunat ja niiden yhteydessä olevat pukuhuonetilat. Rajoitustoimi alkaa 28.12.2021 ja päättyy 24.1.2022.

VAV peruu AVI:n linjauksen mukaisesti kiinteistöjensä lenkkisaunavuorot, koska niissä oleskellaan tyypillisesti isommalla joukolla ja muiden kuin omaan lähimpään perhepiiriin kuuluvien kanssa. Vuorojen peruuntuminen alkaa 28.12.2021 ja kestää vähintään 24.1.2022 asti. 

Asukkaiden omiin saunavuoroihin rajoitustoimella ei ole vaikutusta. Saunoja ei ole mahdollista siivota vuorojen välissä, joten huolehdithan siitä, että saunot vain terveenä, käytät vuorollasi laudeliinaa ja kiinnität erityistä huomiota hygieniaan.

Kerhohuoneet, pesutuvat ja muut yhteiset tilat pysyvät käytössä toistaiseksi. Niissä on kuitenkin noudatettava kulloinkin voimassa olevia määräyksiä muun muassa kokoontumisrajoituksista, turvaväleistä ja hygieniasta.