Loppuvuoden turvavinkit

Vuoden loppu lähestyy ja monelle ilotulitteet ovat osa vuoden vaihtumisen perinteitä. Muista kuitenkin nämä muutamat turvavinkit, jotta vuosi vaihtuu ilman turhia vahinkoja:

  1. Säilytys: raketteja ei saa säilyttää kiinteistön yleisissä tiloissa eikä verkkokomeroissa.
  2. Ampumispaikka: Valitse ilotulitteiden ampumiselle avoin ja esteetön alue, joka on kaukana rakennuksista. Talojen piha-alueet eivät siis sovellu rakettien ampumiseen. Varmista myös, että ampumispaikan yläpuolella ei ole esteitä, kuten sähkölinjoja tai muita ilotulitteiden lentorataan vaikuttavia tekijöitä.
  3. Varusteet: Käytä suojalaseja. Pidä sammutusvälineitä, kuten ämpärillistä vettä tai sammutuspeitettä, lähellä mahdollisten tulipalojen varalta.
  4. Sytytysmenetelmä: Käytä vain valmistajan suosittelemia sytytysmenetelmiä. Varmista, että sytytät ilotulitteen oikein ja riittävän etäisyyden päästä.
  5. Lasten ja lemmikkien valvonta: Pidä lapset ja lemmikit kaukana ampumispaikalta ja valvottuina koko ilotulitteen ampumisen ajan. Huomioi, että moni koira pelkää ilotulitteita, joten ethän tuota ylimääräistä stressiä lemmikeille.
  6. Jätteiden käsittely: Hävitä käytetyt ilotulitteet asianmukaisesti. Älä yritä sytyttää tai käsitellä rikkoutuneita ilotulitteita uudelleen.

Turvallista uutta vuotta!