Näin valitset kotisi tarpeisiin sopivan nettinopeuden

Netin nopeuden valinta voi olla haastavaa – on tärkeää huomioida netin käyttäjien määrä ja mihin nettiä tarvitaan ja käytetään. Netti on peruspalvelu vähän niin kuin sähkö – silloin kun se toimii, sitä ei tule edes ajatelleeksi. Jos taas netti ei riitä käyttötarkoituksiin, arkisetkin asiat alkavat tuntua vaikeilta. Tässä muutama ohjenuora netin eri nopeusluokista ja siitä mihin kaikkeen niistä riittää kaistaa.

 Kotisi vuokraan sisältyvä DNA Netti perusnopeus 25 M riittää yksineläjälle satunnaiseen ja vähäiseen netinkäyttöön. Sillä selailet uutiset ja maksat laskut verkkopankissa. Jos mielesi tekee illalla istahtaa sohvan ääreen ja katsella suoratoistopalvelusta tv-sarjaa tai leffaa, ei perusnopeuden kaista riitä tarkkaan kuvanlaatuun tai takaamaan katselun sujuvuutta.

100M:n nopeudella onnistuu uutisten ja laskujen maksamisen lisäksi viihdyt sujuvasti esimerkiksi sosiaalisen median palveluiden parissa. Kaistaa on riittävästi, vaikka kahdelle käyttäjälle samanaikaisesti. 100 megasta ei silti vielä ole suoratoistopalveluiden luottokaveriksi, vaikka ohjelmien katselu tyydyttävällä tasolla onnistuukin.

200M:n netillä viihtyy mukavasti jo pieni perhe yhdessä ja yhtä aikaa. Tällä nopeudella suoratoistokin alkaa sujua muitta mutkitta tarkalla HD-kuvanlaadulla. Se on myös hyvä kaveri opiskeluun tai töihin, jossa soitetaan paljon videopuheluita ja jaetaan kuvia ja tiedostoja.

400M nopeudella vauhti kiihtyy ja nyt voidaan puhua jo sellaisista kaistanleveyksistä, joista riittää vakautta koko kodin nettitarpeisiin. Jos kotonasi on pelikonsoli tai haluat nauttia nettipeleistä, on 400M sinulle hyvä valinta. Suoratoistostoa katselet jo 4K-kuvalaadulla eikä yhden ohjelma kaadu, jos toisessa huoneessa striimataan toista.

 600M nopeus tarjoaa jo äärimmäisen luotettavan yhteyden. Se on erittäin nopea netti pelaamiseen ja suoratoistoon – täydellä kuvanlaadulla. Voit myös huoletta laittaa kaikki kodin vempaimet samaan verkkoon, aina imurista turvakameraan ja pelikonsoliin – eikä sinun tarvitse olla huolissaan kaistan kattavuudesta.

1000M on nopeuksien kingi ja nopein tarjolla oleva yhteys. 1000 megaa on yhtä kuin 1 giga eli netti superkäyttäjille – joille netti on elämä ja elämä on netissä. Se on huipputehokas ja ihanteellinen netti pelaamiseen ja suoratoistoon aina sillä kaikkein parhaalla kuvanlaadulla. Jos kotonasi on pieni parvi netinkäyttäjiä – tai olet itse oikea tehokuluttaja, tämä on sinun valintasi.

DNA Netin käyttöönotto onnistuu, kun aktivoit liittymäsi. Tee näin:

  1. Mene osoitteeseen fi/vav ja kirjoita sivulla olevaan osoitekenttään kotisi osoite.
  2. Valitse haluamasi nopeus ja aktivoi netti.

Voit tehdä aktivoinnin tai vaihtaa liittymänopeutta myös DNA Kaupassa tai DNA Myyntipalvelun maksuttomaan numeroon 0800 550 044 (ark. 9-20, la 10-16).