Social Housing Festival -tapahtuma Kivistössä 16.6. klo 13 – 16

VAV-konserni on mukana kolmansilla kansainvälisillä Social Housing Festivaaleilla, joka järjestetään 14. – 17. kesäkuuta ensimmäistä kertaa Suomessa. Tapahtuma on aiemmin järjestetty vuonna 2017 Amsterdamissa, Hollannissa ja vuonna 2019 Lyonissa, Ranskassa.

VAV esittelee tapahtumassa vuonna 2015 Kivistön asuntomessuille rakennetun Opaali-nimisen kerrostalon osoitteessa Lipputie 14, jonka rakentamisessa hyödynnettiin uusiokäytettyjä ja ekologisia materiaaleja, kuten kierrätyslasia ja hamppubetonia. Älykkään suunnittelun myötä talon kantavien rakenteiden betonimäärää voitiin vähentää laadun kärsimättä, ja tietyissä rakennusosissa hyödynnettiin ympäristöystävällistä vihreää betonia. Näiden ratkaisujen ansiosta asuntomessutalon rakentamisen hiilijalanjälki oli 20 % vastaavaa normitaloa pienempi.

Talossa on yhteensä 87 kohtuuhintaista, ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 130 henkilöä. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolme huonetta ja keittiön käsittäviin asuntoihin. Asukkaiden käytössä on sauna ja pyörävarastot sekä asuntokohtaiset irtainvarastot. Jokaiseen asuntoon kuuluu 25 Mbit laajakaista veloituksetta. Kiinteistö on savuton, asunnoissa ja parvekkeilla tupakointi on kielletty.  Kiinteistön materiaalivalinnat ja alueen yhteinen jäte- ja kierrätysjärjestelmä ovat asukkaiden arjessa näkyviä, ympäristöystävällisiä valintoja.

VAV Lipputie 14 -tapahtuma järjestetään 16.6. klo 13-16. Tapahtumaan rekisteröityminen TÄSTÄ.

Lipputie 14 -ohjelma:
Klo 13.05     Tomi Henriksson, kiinteistökehityspäällikkö, Vantaan kaupunki
Klo 13.20     Mirka Saarholma, toimitusjohtaja, VAV-konserni

Puheiden jälkeen vapaata tutustumista kiinteistöön ja kaupunkiviljelyyn Blokgardenin johdolla.
Musiikkia ja hodarifillari.

Katso VAV:n esittelyvideo TÄSTÄ.

Lue lisää tapahtumasta osoitteessa https://socialhousingfestival.eu