Syystekemistä Vantaalla

Tunnelmavaloja, ruskan värittämiä lehtiä ja arkisia touhuiluja – syksy on täällä! Syksy tarkoittaa monille uuden alkua, oli kyseessä sitten uuteen harrastukseen, työhön tai opiskelujen pariin hyppääminen tai vaikkapa oman kodin perusteellinen järjestely. Jos kaipaat arkipuuhastelua syksyyn, kokeile seuraavia vinkkejä!

 

NEULO LÄMMIKETTÄ 

Kaipaatko syysiltoihin jotain uutta tekemistä? Neulomisesta ja virkkauksesta on tullut viime vuosina todellisia hittiharrastuksia, ja ne sopivatkin mainiosti pimeneviin iltoihin. Netti on pullollaan erilaisia ohjeita ja videoita siihen, miten käsitöissä pääsee alkuun, jos viime kerrasta on kulunut aikaa. Kurkista esimerkiksi Novitan Neulekoulu aloittelijoille -ohjeisiin, jos puikot ovat kädessä ensimmäistä kertaa! 

 

TAVARAT KIERTOON KIRPPIKSELLÄ 

Milloin olet viimeksi järjestellyt kodin kaappeja perusteellisesti ja myynyt käyttämättömäksi jääneitä tavaroitasi? Kaivele käyttämättömät tavarat ja vaatteet kaapin perältä ja anna niille uusi elämä myymällä ne kirppiksellä! Kirppis-infosta löydät kootusti tiedot kirppareista paikkakunnittain. 

 

SPORTTAILUA SYYSPÄIVIIN 

Olisiko aika kokeilla uutta urheilulajia? Vantaan kaupunki tarjoaa kattavasti sisäliikuntatiloja eri lajien, kuten sulkapallon ja tenniksen harrastamiseen. Myös luonto kylpee parhaillaan ruskan sävyissä, joten erilaiset luontoretket ja vaellukset ovat syystekemistä parhaimmillaan. Esimerkiksi Sipoonkorven metsissä tai Kuusijärven rantaviivaa pitkin pääsee hyppäämään helposti luontotunnelmiin. Vantaan kaupungin sivuilta löydät luontopolut ja lähiliikuntapaikat kootusti. 

 

KOKEILE UUTTA KEITTIÖSSÄ 

Arjen ruoat pyörivät helposti tuttujen ja turvallisten reseptien ja raaka-aineiden ympärillä. Kun kaipaat vaihtelua syksyn ruokiin, kokeile satokauden herkkuja tai loihdi lämmittäviä keitto- ja pataruokia. Satokausikalenterin avulla selvität, mitkä raaka-aineet ovat parhaimmillaan juuri nyt.