Tule mukaan asukastoimintaan! 

Alkuvuoden aikana kaikissa taloissamme järjestetään asukaskokoukset. Niissä on mahdollista tulla mukaan ideoimaan yhteistä tekemistä omalle naapurustolle. Olisiko sinun talossasi aika järjestää tulevana kesänä vaikkapa pihajuhlat kaikkien iloksi?

Oman talosi asukastoiminnan puheenjohtaja ja isännöitsijä kutsuvat alkuvuoden aikana kaikkien talojemme asukkaat asukaskokouksiin. Näihin tilaisuuksiin kannattaa ehdottomasti osallistua. Pääset vaikuttamaan niissä omaan arkeesi ja naapurustoosi liittyviin asioihin.

Asukaskokouksissa kuulet paljon asumiseesi liittyvää hyödyllistä tietoa ja tutustut naapureihisi. Kokouksissa valitaan taloon myös vähintään kolmen hengen asukastoimikunta tai yksi luottamushenkilö, jos toimikuntaa ei saada koolle. Asukasaktiivit luovat talossa yhteishenkeä yhdessä muiden kanssa.

Talojen asukastoimikunnan puheenjohtajilla/luottamushenkilöillä on käytössään määräraha, jonka käyttökohteista he päättävät yhdessä. Rahaa voi käyttää asioihin, jotka hyödyttävät kaikkia talon asukkaita. Määräraha on talon kokoon sidottu. Olisiko esimerkiksi kesällä hyvä aika järjestää pihajuhlat? Tai ehkä kerhohuone kaipaa ompelukonetta tai muita välineitä? Mahdollisuuksia on monia.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja/luottamushenkilö toimii myös tiedon välittäjänä. Hän pitää tarvittaessa yhteyttä oman talon isännöitsijään. Isännöitsijä on puolestaan VAV:n yhteyshenkilö asukastoimijoiden suuntaan.

”YTE” kokoaa asukasaktiivit yhteen vaikuttamaan vielä laajemmin

VAV Asuntojen asukastoimintaa tehdään myös yksittäisiä taloja laajemmalla alueella, missä vaikuttamisen mahdollisuudet vain kasvavat.

VAV:n kiinteistöt on jaettu kahteentoista alueeseen Vantaalla. Jokaisella alueella on oma yhteistyöelin, josta käytetään nimitystä YTE. YTE-kokouksissa käsitellään yhteisiä asioita, jotka koskevat koko aluetta. YTE-alueiden jäsenistön valintakokoukset pidetään talojen asukaskokousten jälkeen.

YTE-alueiden puheenjohtajat muodostavat puolestaan YTE-puheenjohtajiston. Puheenjohtajisto antaa VAV:n johdolle säännöllisesti asukkaiden näkemyksen asioista, jotka koskevat kaikkia VAV:n kiinteistöjä.

Tule rohkeasti mukaan!

Lue lisää

Avaimet asukastoimintaan

Asukasaktiivi Jukka Kuloaho: Asukastoiminta lisää ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta