Vantaa tarjoaa runsaasti kiehtovaa tekemistä

Vantaa on monipuolisempi asuinkaupunki kuin moni ehkä tietää. Täältä löytyy tekemistä niin kulttuurista, liikunnasta, luonnosta kuin shoppailusta kiinnostuneille. Tässä on vinkkejä vantaalaisille vapaa-aikaa varten ja niille, jotka harkitsevat Vantaalle muuttoa tai päiväretkeä Vantaalle.

Tiesithän, että VAV:lla on yli 11 000 vuokra-asuntoa ympäri Vantaata. Asunnot ovat lähellä näitä aktiviteetteja ja hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Kulttuuria juna-asemien luona

Museoiden ystävälle riittää Vantaalla näyttelyitä. Myyrmäen juna-aseman vieressä sijaitsee nykytaiteen museo Artsi, mikä on erikoistunut nykytaiteen lisäksi katu-, graffiti- ja performanssitaiteeseen. Tikkurilan vanhassa asemarakennuksessa pitää päätoimipistettään Vantaan kaupunginmuseo.

Tikkurilassa sijaitsevan legendaarisen tiedekeskus Heurekan tietävät lähes kaikki. Vähän harvinaisempi kohde Vantaalla on Suomen Ilmailumuseo.

Elokuvien taikaan voi uppoutua Finnkino Flamingossa, Bio Grand Tikkurilassa, Rekolan Kinossa ja Kino Myyrissä sekä välillä Korson Lumosalissa ja Kulttuuritalo Martinuksessa. Kesäisin Vantaalla järjestetään useita ulkoilmaleffapiknikejä ja drive-in -elokuvia.

Teatterin lumosta pitävät huolen ammattiteatteri Teatteri Vantaa sekä harrastajateatterit Tikkurilan Teatteri ja Vantaan Näyttämö. Lisäksi kaupungin kirjastoja on 13 kappaletta.

Urheiluhullun unelma

Vantaalla saa sykkeen kohoamaan urheilupuistoissa, kuntosaleilla, golf clubeilla tai vaikka islanninhevostallilla. Jos polskiminen on juttusi, Vantaalta löytyy viisi kaupungin uimahallia. Lisäksi vedessä lillumista varten on ylellinen Flamingo Spa. Kylpylän yhteydestä löytyy uudistettu huvittelupuisto Funpark.

Myyrmäen urheilupuistossa sijaitseva Energia Areena taas on yksi Suomen nykyaikaisimmista ja monipuolisimmista tapahtuma-areenoista, joka soveltuu monenlaisten lajien treenaamiseen.

Vantaan SuperParkki on lapsiperheille mainio sisäliikuntapuisto. Siellä voi esimerkiksi kiipeillä kiipeilyseinällä, keilata, hyppiä trampoliineilla, pelata katukorista ja baseballia, liukua vaijerilla sekä skeitata.

Muksujen kanssa kannattaa käydä myös Vantaan kahdessa HopLopissa purkamassa energiaa.

Retkeilyä metsissä ja vesistöissä

Vantaalla voi retkeillä upeissa luontokohteissa, kuten Kirkonkylänkoskella ja Sipoonkorven kansallispuistossa, missä voi nautiskella myös Sipoonjoen hienosta perinnesaunasta. Vantaanjoki ja Keravanjoki mahdollistavat luonnosta hurmaantumisen melomalla kanootilla tai kajakilla. Kesällä kannattaa käydä myös Kuusijärvellä, jossa ilahduttavat hiekkaranta, savusauna, ravintola ja kahvila.

Tammisto on tunnettu outlet-myymälöistään, mutta siellä sijaitsevat myös yhdet pääkaupunkiseudun hienoimmista jalopuumetsistä. Vantaalla voi seikkailla myös monilla nuotiopaikoilla ja laavuilla. Katso paikat osoitteesta www.nuotiopaikat.fi.

Lisää hauskuutta

Vantaa on shoppailijan paratiisi, sillä onhan Jumbo-Flamingo Suomen suurin kauppakeskus. Sen lisäksi Vantaalta löytyvät Ikea, Bauhaus, Gigantti Megastore Vantaa Tammisto, lukuisat Outlet-myymälät, kauppakeskus Myyrmanni ja kauppakeskus Dixi Tikkurila.

Makeistehdas Fazer tarjoaa kierroksia vierailijakeskukseensa, missä saa varmasti suun makeaksi.

Vauhdin hurmaa voi kokea yhdessä Pohjoismaiden suurimmista sisäkartingkeskuksista, VM Karting Centerissä. Kisan jälkeen voi jatkaa hikoilua saunassa.

Luonnollisesti lentokenttä on osa Vantaan miljöötä. Lentokoneita voi bongailla Lemminkäisen kalliolla, minkä yli koneet lentävät matalalla.

Vantaalta ei siis tarvitse edes poistua, jos kaipaa monipuolista tekemistä! Hyvät liikenneyhteydet pitävät huolen siitä, että kaikkialle matkaa joutuisasti.

 

Teksti: Elisa Helenius