VAV:n vuoden 2022 vuosikertomus on julki

Osana vuosikertomusta julkaistiin myös hallituksen toimintakertomus ja tilinpäätös.

Vuosi 2022 oli maailmanlaajuisesti vaikea. Pitkän koronakurimuksen jälkeen Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan helmikuussa. Tämä loi epävakautta markkinoille. Erityisesti rakennusala kärsi materiaalipuutteista ja kustannusten noususta. Kaikesta tästä huolimatta VAV-konserni pystyi jatkamaan toimintaansa ilman suurempia ongelmia.

Pitkäjänteisesti hoidettu vakaa taloutemme toi erityistä turvaa. Tämä näkyi esimerkiksi siinä, että kustannusten noususta huolimatta onnistuimme pitämään vuoden 2023 vuokrankorotuksen maltillisena, vain 2,5 prosentissa.

Asukkaat muuttivat Perintötielle ja Koisotielle

Vuoden aikana meille valmistui kaksi uudiskohdetta, jotka saatiin suunnitellusti valmiiksi. Asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa Veromiehen Perintötielle kesäkuussa ja Koivuhaan Koisotielle vuoden lopussa. Koisotien kiinteistöön muutti vantaalaisia ja keravalaisia, jotka ovat kärsineet pitkäaikaisesta asunnottomuudesta tai päihdeongelmista.

Vuoden lopussa saimme valmiiksi VAV-konsernin strategian seuraavalle neljälle vuodelle. Pula tonteista ja kasvaneet kustannukset hankaloittivat uudiskohteiden alulle saamista, mutta toivomme pääsevämme aloittamaan useita kohteita tulevina vuosina.

Vuotta 2022 leimasi isot muutokset myös työskentelyssämme, sillä VAV-konsernin asiakaspalvelu- ja huoltotehtävät järjesteltiin uudelleen. Asiakkaat tavoittavat meidät nyt kaikissa asumiseen liittyvissä kysymyksissä vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Avainluvut

Vuoden 2022 päättyessä konsernin omistuksessa oli 11 453 asuntoa. Asunnoista 745 oli VAV Yhtymän omistuksessa. VAV Asuntojen omistuksessa oli 9 756 asuntoa. VAV Palvelukodit omisti 734 asuntoa ja VAV Hoiva-asunnot 218 asuntoa.

VAV-konsernin asunnoissa asutaan ympäri Vantaata, 42 kaupunginosassa. Käyttöasteemme oli vuonna 2022 98,9%.

Tutustu vuosikertomukseen