VAV:n asukkaat voivat tilata yhteisöviljelylaatikoita taloille

VAV ja Blokgarden ovat solmineet yhteistyösopimuksen seuraaville kasvukausille yhteisöviljelylaatikoiden toimittamisesta kaupunkiviljelystä kiinnostuneille VAV:n kiinteistöille. Kaupunkiviljely lisää omalta osaltaan ihmisten kokemaa luontoyhteyttä ja puutarhurointi tekee hyvää mielelle vähentäen jopa stressiä. 

Yhteisöviljely mahdollistetaan asukastoiminnan määrärahalla. Yhteisöviljelykokonaisuuteen kuuluu viljelylaatikoiden ja tarvikkeiden lisäksi Blokgardenin puutarhurin apu ja opastus. Asukkaat ovat saaneet toimintaohjeet sähköpostilla ja OmaVAV-palvelun kautta.

VAV:n uuden yhteisöviljelykumppanin toiminnan ytimessä on vastuullisuus 

Blokgarden Oy pitää tärkeänä kiertotalouden periaatteita ja palveluna tarjotut laatikot, ruukut ja mullat pysyvät omassa, suljetussa kierrossaan. Materiaalivalinnoissa he suosivat luomutuotteita ja kierrätysmateriaaleja. Toiminnassaan Blockgarden on sitoutunut YK:n Kestävän Kehityksen tavoitteisiin ja heidän toimintansa tukee yhdeksää tavoitteista. He tavoittelevat esimerkiksi kaupunkiruoantuotannon lisäämistä ja tuotannon mahdollistamista kestävällä tavalla sekä pienemmällä hiilijalanjäljellä.

”Olemme VAV:lla tyytyväisiä siihen, että voimme tarjota tätä palvelua jatkossa asukkaillemme vastuullisuutta tärkeänä pitävän kumppanin kanssa. Aihe on mielestämme hyvä, sillä parhaimmillaan kaupunkiviljely voi lisätä naapuruston yhteisöllisyyttä, urbaania biodiversiteettiä sekä jopa vahvistaa ekologisia arvoja urbaaneilla alueilla”, VAV:n vastuullisuuspäällikkö Miia Veltheim kertoo.