Tupakointi VAV:n asunnoissa, parvekkeilla ja pihoilla

Osa VAV:n kiinteistöistä on täysin savuttomia ja osassa taloista tupakointi on sallittu. Tupakointisääntöihin tehtiin muutoksia 2010. Sääntöihin vaikuttavat sekä kiinteistön valmistumisvuosi että vuokralaisen sopimuksen alkamisajankohta. Voit tarkistaa vuokrasopimuksen liitteenä olevasta vuokrasopimuksen ehdoista omaa sopimustasi koskevan tupakointisäännön. Muistathan, että tupakointisäännöt koskevat myös vieraitasi.

Vuonna 2017 ja sen jälkeen valmistuneet VAV:n talot ovat täysin savuttomia. Näissä kiinteistöissä tupakointi on kielletty asunnon ja kiinteistön kaikissa tiloissa, parvekkeilla ja koko kiinteistön piha-alueilla.

Jos vuokrasopimus on tehty vuoden 2017 jälkeen, mutta itse talo on valmistunut ennen vuotta 2017, tupakointi on sallittua huoneistoparvekkeella, mutta ei sisällä asunnossa.

1.1.2010 jälkeen alkanut vuokrasopimus: Tupakointi on sallittua huoneistoparvekkeilla, mutta ei sisällä asunnossa. Tämä sääntö koskee ennen vuotta 2017 valmistuneita taloja.

Ennen vuotta 2010 alkanut vuokrasopimus: Tupakointi on sallittua huoneistoissa ja huoneistoparvekkeilla.

 

Täyssavuttomuus on voimassa siis ainoastaan vuoden 2017 aikana ja sen jälkeen valmistuneissa taloissa. Muissa kuin täyssavuttomissa kiinteistöissä on voimassa erilaisia tupakointia koskevia vuokrasopimuksen ehtoja. Näin ollen naapurihuoneiston ehto voi olla erilainen kuin omasi.

Naapuriasuntoihin varsinkin tuuletuskaudella avonaisista ikkunoista kulkeutuva tupakansavu voi olla kurja haitta, joten muista siis huomioida naapurisi. Lisäksi on hyvä muistaa, että vuokrasopimuksen ehtojen vastainen tupakointi on kielletty, ja voi olla sopimuksen irtisanomis- tai purkuperuste. Vuokralainen on velvollinen korvaamaan vahingot, jotka sopimuksen vastainen tupakointi on aiheuttanut.

Ajankohtaista