Parveke ja huoneistopiha

Parveke

Yhteisen viihtyvyyden vuoksi on tärkeää, että jokainen vuokralainen huolehtii oman parvekkeensa siisteydestä niin kesäisin kuin talvisinkin. Ethän pese parveketta juoksevalla vedellä tai käytä sitä mattojen ja vuodevaatteiden tomuttamiseen. Roskia ei tule missään tilanteessa heittää parvekkeelta. Parvekkeella saa grillata sähkögrillillä, mutta kaasu- tai hiiligrillin käyttäminen on kielletty. Patiolla eli maatason parvekkeella saa grillata sähkö- ja kaasugrillillä. Hiiligrillin ja sytytysnesteen käyttöä ei sallita parvekkeilla eikä patioilla.

Mahdolliset pyykinkuivausnarut suositellaan sijoitettavaksi siten, etteivät ne näy pihalle tai kadulle. Ethän asenna parvekkeiden kaiteiden ulkopuolelle riippumaan mitään.

Mattoja ja vuodevaatteita voi tomuttaa tähän tarkoitukseen varatuilla paikoilla arkipäivisin. Tomuttaminen tulee tehdä sellaisena ajankohtana, jolloin siitä ei aiheudu muille asukkaille kohtuutonta häiriötä.

Huoneistopiha

Yhteisen viihtyvyyden vuoksi on tärkeää, että jokainen vuokralainen huolehtii huoneistoon liittyvästä huoneistopihastaan sekä kiinteistön kulkuväylään rajautuvan huoneiston sisäänkäyntipihan vihertöistä sekä talvi- ja kesäaikaisesta puhtaanapidosta itse. Kiinteistö huolehtii pensasaitojen leikkauksesta.

Huoneistopihalle saa halutessaan istuttaa kasveja ulkoruukkuihin. Touko-lokakuun aikana nurmikko suositellaan leikkaamaan noin kerran viikossa. Asukkaan tehtäviin kuuluu myös rikkaruohojen kitkeminen pensaiden ja puiden sekä rakenteiden ympäriltä. Kulkuväylät pihoille on tärkeää pitää vapaina.

Ethän siirrä tai poista kiinteistöön kuuluvia rakenteita tai kasveja. Jos vuokralainen saamastaan huomautuksesta huolimatta laiminlyö huoneistopihan hoitovelvollisuuden, on vuokranantajalla oikeus teettää hoitotyöt kiinteistönhoitoyhtiöllä ja periä syntyneet kustannukset vuokralaiselta.

Huoneistopihan tarkempi hoito-ohje löytyy täältä.

Lautasantenni

Asukkaalla on mahdollisuus asennuttaa lautasantenni parvekkeelleen. Asiasta on kuitenkin sovittava isännöitsijän kanssa. Antenni tulee sijoittaa parvekkeen seinien ja mahdollisen lasituksen sisäpuolelle vaurioittamatta kiinteistön rakenteita. Mikäli lautasantenni asennetaan väärin tai sen todetaan häiritsevän ympäristöä, voidaan se vaatia siirrettäväksi tai poistettavaksi. Lautasantennin hankinta-, huolto- ja ylläpitokustannuksista vastaa asukas.

Ajankohtaista