Tuholaiset ja niiden torjunta

Toisinaan kotiisi saattaa kulkeutua tai ilmestyä ei-toivottuja vieraita. Maantasolla oleviin asuntoihin muurahaiset ilmestyvät keväällä, sokeritoukkia voi nähdä yöllä wc:ssä käydessä tai kyseessä voi olla joku vielä epämiellyttävämpi vieras kuten lude, joka voi aiheuttaa puremia ihollesi.

Kun havaitset asunnossasi tuholaisen, pohdi ensin voitko itse tehdä jotain päästäksesi niistä eroon. Kaikki hyönteiset eivät ole lainkaan vaarallisia, eikä niitä välttämättä tarvitse torjua. Internetistä löytyy useita hyviä ohjeita tuholaisten hävittämiseen kotikonstein.

Sokeritoukasta pääsee eroon, kun huolehdit siivouksesta, pidät tilat kuivina sekä puhdistat viemärit ja hajulukot säännöllisesti. Jos edellä mainitut eivät auta, voit kokeilla kaataa viemäreihin kuumaa vettä ja hiukan etikkaa. Elintarviketuholainen, esimerkiksi riisihärö, voi kulkeutua kotiin kaupasta ostosten mukana. Riisihärön poistamiseen riittää yleensä se, että saastuneet elintarvikkeet hävitetään.

Mikäli havaitset kodissasi luteen tai epäilet, että asunnossasi on luteita, ota välittömästi yhteyttä asuinkiinteistösi huoltoyhtiöön. Luteet leviävät nopeasti ja voivat aiheuttaa isojakin toimenpiteitä kiinteistössä, joten on tärkeää toimia nopeasti.

 

Ajankohtaista